Magisch Maastricht
Magisch Maastricht
Foto: © Maastricht Marketing
Categorie:Winter in Nederland

Kerstshoppen in Nederland

Gezellig verlichte winkelstraten, prachtige etalages en natuurlijk de kerstmarkten. Kom kerstshoppen in Nederland en ontdek hoe warm de Nederlandse winter aan kan voelen.

  • Plan een stedentrip in december om uw kerstinkopen te doen.
  • Ontdek de Nederlandse kerstmarkten in vele grote steden.
  • Mis de prachtig versierde etalages en warenhuizen niet.

Waarom Kerstshoppen in Nederland?

Kerstverlichting in de straten, mooie etalages, gezelligheid in de cafés en restaurants... de kerstperiode in Nederland is één en al sfeer. Dus wilt u er even uit rond de kerst en heeft u nog wat kerstinkopen te doen? Kom dan een weekendje winkelen in één van de gezellige steden in Nederland.

Kerstmarkten

Amsterdam ligt natuurlijk voor de hand, maar ook in , Maastricht of Den Haag is de kerstsfeer volop aanwezig. Vaak zijn er gezellig verlichte schaatsbaantjes met koek en zopie en ook zijn er in verschillende steden grote kerstmarkten. Bekende voorbeelden zijn de kerstmarkt in Dordrecht en Maastricht, met honderden kraampjes vol leuke cadeau-ideeën, levende kerststallen en oude ambachtslieden. De ultieme kerstsfeer beleeft u in Deventer tijdens het Dickens Festijn. Tijdens dit festival gaat Deventer terug naar de 19e eeuw en de wereld van Charles Dickens.

Indoor shoppen

Ook als het weer iets te winters wordt, kunt u in Nederland nog volop shoppen. Zoals bijvoorbeeld bij het prachtige warenhuis zoals de Bijenkorf, dat allerlei mooie merken verkoopt. Daarnaast zijn er volop overdekte winkelcentra.

Vond je dit interessant? Ontdek meer