Foto: © VisitBrabant
Winter in Nederland

3x lichtfestivals in Nederland

De donkere dagen maken we natuurlijk gezellig in Nederland. Met unieke, futuristische lichtinstallaties of een oud-Hollands kaarsjesfeest... de winter in Nederland is een lichtend voorbeeld van gezelligheid.

  • Ontdek Amsterdam in het donker met een speciale wandelroute of boottocht door de grachten.
  • High-tech lichtinstallaties in Eindhoven, dé Lichtstad van Nederland.
  • Bezoek de historische kaarsenstad Gouda, in het donker!

In Nederland hebben we door de eeuwen heen wel geleerd hoe we de donkere dagen gezellig moeten maken. Deden we dat in de oudheid al met kaarsen, vandaag de dag worden er hele hightech lichtfestivals georganiseerd. Beide manieren, de oude en de nieuwe, zijn de moeite waard. Dus steek je lichtje op in Nederland deze winter!

Glow Eindhoven

Deze winter staat ook het centrum van Eindhoven in het teken van licht. Tijdens Glow Eindhoven mogen kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland het centrum gebruiken als decor en podium voor hun lichtkunsten en designtoepassingen, gemaakt met de nieuwste technieken.

Evenement

GLOW Eindhoven

6 nov. 2021 tot en met 13 nov. 2021 Eindhoven

Bekijk de mooiste lichtinstallaties van kunstenaars uit de hele wereld in Eindhoven.

Gouda bij Kaarslicht

Van oudsher is Gouda de kaarsenstad van Nederland. Daarom staat deze stad elk jaar in december in het teken van kerst en licht. Er zijn dan mooie concerten in de St.-Janskerk en de Gouwekerk, er zijn exposities op verschillende plekken, én er is een programma voor kinderen. Ben je in de buurt, ga dan even kijken. Zeker tijdens ‘Gouda bij Kaarslicht’ (Kaarsjesavond) kan je genieten van een prachtig schouwspel!

Evenement

Gouda bij Kaarslicht

16 dec. 2022 Gouda

Gouda bij Kaarslicht is een kerstfeest dat ieder jaar met kaarsen en festiviteiten gevierd wordt.

Amsterdam Light Festival

Ook dit jaar zal het historische centrum van Amsterdam in december en januari, 50 dagen lang het decor zijn voor de meest unieke lichtinstallaties. Dertig lichtkunstenaars uit de hele wereld zijn uitgenodigd om hun creaties te tonen. De wandelroute 'Illuminade' leid je door historisch Amsterdam langs bijzonder lichtkunstobjecten De boottour 'Water Colors' toont de werken langs de grachten en de Amstel.

Evenement

Amsterdam Light Festival

2 dec. 2021 tot en met 23 jan. 2022 Amsterdam

Bekijk de mooiste lichtkunst tijdens Amsterdam Light Festival.

Vond je dit interessant? Ontdek meer