Magisch Maastricht
© Eighty8things via Maastricht Marketing
Categorie:Ontdek Nederland in de winter

Winter Wonderland met kinderen

Zin in een leuk winters tripje met de kinderen? Dan is Nederland een perfecte bestemming! Er is namelijk van alles te doen in deze tijd van het jaar.

  • Wandelen door het winterse sprookjesbos in de Efteling.
  • Ontdek het Spoorwegmuseum in winterse sferen.
  • Ontdek het Archeon in de winter, een magische ervaring!

Winter Efteling

Eén van die leuke attracties is de Winter Efteling. Want als de winter intreedt verandert de Efteling in een sprookjesachtige wereld vol glinsterende lichtjes en spannende attracties. Zo kunt u met de kinderen gaan wandelen door het winterse sprookjesbos. Of je kunt gaan schaatsen of langlaufen. En met de hele kleintjes kan je van een echte sneeuwhelling glijden. Je zult zien dat vele attracties juist 's winters, en in het donker, extra betoverend zijn.

Spoorwegmuseum

Dit museum is echt fantastisch voor kinderen. Ze leren er hoe de stoommachine werd ontdekt en ze zien de eerste echte stoomtrein: 'de Arend'. Maar ook kunnen ze er virtuele reizen maken naar verre bestemmingen, met historische treinen als de Oriënt Express. In de winter is er bovendien een ijsbaan en een antieke carrousel. Daarnaast is er dagelijks muziek en zijn er 'ice-carving' demonstraties.

Archeon

In het Archeon bij Alphen aan de Rijn komt het verleden van Nederland tot leven. In de winter maakt men het extra bijzonder met een overdekte ijsbaan, oud Hollandse spellen en Tijd- Tovenarij! In de gebouwen en boerderijen brandt een gezellig haardvuur en kruip je in het dagelijks leven van de bewoners. Er is zelfs een levende kerststal op het park.

Categorie: Ontdekken

Ontdek de winter in Nederland

In de winter kun je in Nederland van alles doen en beleven. Bekijk onze tips voor de koude maanden.