Watertoren Urban Cafe & Kitchen in Utrecht
© Watertoren Urban Cafe & Kitchen in Utrecht
Categorie:Zomer in Nederland

Unieke terrassen in Nederland

Eten en drinken wordt nog leuker op inspirerende locaties waar je optimaal geniet van buiten zijn. Deze topterassen in Nederland bieden een uniek uitzicht op havens en landelijke tuinen, een innovatief menu en bijzondere details die een avondje uit nog specialer maken.

  • Geniet van uitzicht op het water, een natuurlijke omgeving en een historische achtergrond.
  • Proef lokale smaken en een experimentele draai aan de Hollandse keuken.
  • Maak er een avondje uit van met restaurants die ook hotel of B&B zijn.

Kasteel TerWorm, Heerlen

Voor een extravagante dinerervaring hoef je niet verder te zoeken dan de majestueuze omgeving van een 14e-eeuws kasteel. Kasteel TerWorm in Limburg biedt de complete sprookjeservaring met een terras aan de kasteelgracht dat uitkijkt op de perfect verzorgde tuinen. De brasserie en bar Auberge serveert een selectie bijzondere wijnen en Mediterrane tapa’s op het terras. Binnen koken Executive Chef Andy Brauers en chef de cuisine Vincent van Vierzen de sterren van de hemel met regionale producten. Je kunt ook een overnachting boeken in een van de weelderige kasteelkamers.

De Werf, Veere

De Werf kookt met de bijzondere vis en zeevruchten uit Zeeland (mosselen, oesters, schol, kabeljauw en meer) in fantasierijke en innovatieve gerechten. Als het weer meezit, is het absoluut aan te raden op het terras te eten. Hier heb je een prachtig uitzicht op de haven. De schepen varen voorbij met monumentale historische panden op de achtergrond. Het interieur van het restaurant is even sfeervol en ingericht met duurzame designelementen met een maritiem thema.

WT Urban Kitchen, Utrecht

Deze industriële watertoren in Utrecht is getransformeerd en biedt nu op de bovenste verdieping een bijzondere dinerervaring. De gasten genieten van het adembenemende uitzicht op monumentale gebouwen en de Domtoren op de achtergrond vanaf de 10e verdieping. De chefkoks toveren met creatieve smaakcombinaties en op de kaart vind je menu’s met vier, vijf of zes gangen gecombineerd met bijpassende wijnen. Het restaurant serveert bovendien een alternatief vegetarisch menu.

Bernardushoeve, Zuid-Limburg

Geniet van de prachtige landelijke omgeving op dit terras in Zuid-Limburg. De Bernardushoeve biedt een uniek verblijf op de boerderij want je kunt een van de 19 appartementen huren voor uw vakantie. Bij de entree van de vroeg 19e-eeuwse boerderij staat een ijskiosk. Als je hier doorheen loopt, kom je op het terras omringd door vruchtbare tuinen. Lunch, diner, drankjes en een high tea worden zowel binnen als buiten geserveerd.

’t Veerhuis, Ravenstein

‘t Veerhuis ligt op de grens tussen Noord-Brabant en Gelderland en serveert een ontspannen maaltijd of koffie met taart op een zonovergoten terras. Hier wordt klassiek comfort food met verse lokale ingrediënten geserveerd. Bovendien is er een uitgebreide dessertkaart en kun je een high tea bestellen. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de Maas.

Annie’s, Leiden

Annie’s is een favoriet onder de lokale bevolking van Leiden met een unieke locatie aan een historische brug tussen de twee voornaamste winkelstraten. Het terras ligt op een aangemeerde boot, zodat je tijdens het diner een prachtig uitzicht heeft op de voorbijvarende boten. Op de kaart staan klassieke Hollandse gerechten en een aantal vegetarische gerechten, evenals verleidelijke desserts en taarten.

SS Rotterdam, Rotterdam

Het grootste terras in Rotterdam heeft een fascinerende geschiedenis als voormalig vlaggenschip van de Holland America Line en is thans getransformeerd tot hotel. Op het terras Lido op het bovendek van de SS Rotterdam vind je een ondiep zwembad. Zoek de schaduw op onder een van de parasols en geniet van het uitzicht op de skyline van Rotterdam met zijn moderne architectuur. Het restaurant Lido Grill serveert dranken, snacks en maaltijden in Amerikaanse stijl.

Villa Heidetuin, Bergen op Zoom 

Villa Heidetuin is een historische villa te midden van de natuurlijke omgeving van Bergen op Zoom. Het familiebedrijf wordt omgeven door tuinen vol bloeiende hortensia’s en lavendel. Hier geniet je van een vredige dinerervaring in de buitenlucht. Naast de gerechten en goede wijn die op de terrassen worden geserveerd, kun je bij Villa Heidetuin ook een verrukkelijke ‘theeproeverij’ bestellen, die bestaat uit vijf kleine gerechten met een bijpassende thee. Gasten kunnen hier ook in een van de luxe B&B-kamers of -suites overnachten.

Flantuas, Lelystad

Flantuas is een ongebruikelijk restaurantconcept met uitzicht op de startbaan van vliegveld Lelystad . Het restaurant is ingericht in luchtvaartstijl en het personeel draagt pilotenuniforms. Het zonovergoten terras vol kleurrijke plantenpotten is omsloten door glas. Onder een van de parasols word je beschermd tegen de felle zon. Hier worden eenvoudige gerechten geserveerd waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de verse lokale producten, evenals een selectie snacks, koffie en zoetigheden.  

Vind meer terrassen en restaurants in de inspirerende wijken van Nederland. 

Vond je dit interessant? Ontdek meer