Bezoek het Mauritshuis in Den Haag - Holland.com
Kunst in Nederland

Mauritshuis, Den Haag

Adres:
Plein 29
2511CS Den Haag

Het Mauritshuis bevindt zich in het centrum van Den Haag en werd in de 17e eeuw als woonhuis gebouwd voor graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen.  Later kreeg het verschillende andere functies, maar sinds 1822 is het in gebruik als museum.

  • Bewonder Vermeers beroemde schilderij Meisje met de parel.
  • Bekijk het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw.
  • Meesterwerken zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van dit zeventiende-eeuwse monument.

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag, naast het Binnenhof, bevindt zich de compacte, wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument.

Ruim tweehonderd topstukken van Hollandse en Vlaamse meesters hebben hun plaats in het klassieke interieur dat door de zijden wandbespanning, fonkelende kroonluchters en monumentale plafondschilderingen een aangename sfeer ademt. Interieurs van Jan Steen, landschappen van Van Ruysdael, stillevens van Coorte en portretten van Rubens geven een rijk en gevarieerd beeld van de schilderkunst uit de zeventiende eeuw.

Naaste de vaste collectie presenteert het Mauritshuis wisselende tentoonstellingen. In het najaar van 2018 toont het museum een bijzondere selectie van Hollandse meesters uit Britse landhuizen in de tentoonstelling ‘National Trust’. Vanaf 31 januari 2019 presenteert het Mauritshuis de overzichtstentoonstelling ‘Rembrandt en het Mauritshuis’. Ter nagedachtenis aan de 350e sterfdag van de meester-schilder van de Gouden eeuw zijn alle 18 schilderijen uit de collectie van het Mauritshuis te zien. Vanaf 17 oktober 2019 toont het museum in het kader van het Rembrandtjaar meer dan 30 schilderijen en tekeningen van Nicolaes Maes, één van Rembrandts meest getalenteerde leerlingen.

Meer informatie over Het Mauritshuis op www.mauritshuis.nl

Kunstmusea

Tickets

Koop hier je tickets voor je museumbezoek

Vond je dit interessant? Ontdek meer