Rembrandt in het Rijksmuseum - Holland.com
Kunst in Nederland

Rembrandt in het Rijksmuseum

Adres:
Museumstraat 1
1071XX Amsterdam

Het Rijksmuseum is hét nationale museum van Nederland. 8000 objecten in 80 zalen vertellen het verhaal van Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf 1200 tot nu. Het Rijksmuseum bezit een van de belangrijkste collecties van Hollandse meesters van de Gouden Eeuw zoals werken van Frans Hals, Johannes Vermeer en natuurlijk Rembrandt van Rijn. Het absolute hoogtepunt van deze collectie is de 'Nachtwacht' van Rembrandt.

  • Bewonder topstukken uit de Nederlandse Gouden Eeuw.
  • Bezoek de hedendaagse tentoonstellingen in de Philipsvleugel.
  • Laat je verwennen in het restaurant RIJKS®.

Het Rijksmuseum is een van de beroemdste musea ter wereld. Het bezit de grootste collectie werken van Rembrandt, met inbegrip van het meest bekende, de Nachtwacht. Het absolute hoogtepunt van een bezoek aan het Rijksmuseum is de eregalerij met topstukken van meesters uit de Gouden Eeuw en aan het einde van de galerij, de Nachtwacht van Rembrandt. Daarnaast bezit het Rijksmuseum een uitgebreide verzameling van andere grote meesters uit de Gouden Eeuw, zoals Frans Hals, Johannes Vermeer en Jan Steen.

De collectie van het Rijksmuseum vertelt het verhaal van Nederland van de Middeleeuwen tot nu in de vorm van 8.000 kunstschatten en historische artefacten. Schilderijen, prenten, tekeningen, foto's, zilver, porselein, Delft keramiek, meubels, sieraden, wapens, kostuums en andere objecten getuigen van de rijke geschiedenis van Nederland.

In de Philipsvleugel organiseert het museum meerdere tentoonstellingen per jaar uit eigen collectie én met (inter)nationale bruiklenen. Er worden rondleidingen, educatieve programma's en andere mogelijkheden voor alle leeftijden aangeboden.

Meer over de 'Nachtwacht' en andere hoogtepunten van het museum kan je in de gratis app RIJKS (iTunes en Google play) bekijken en beluisteren.

Naast het Rijksmuseum bevindt zich het restaurant RIJKS® met een Michelin-ster. Gasten kunnen genieten van de prachtige creaties van de chef-kok Joris Bijdendijk en zijn team. Nederlandse kwaliteit, authenticiteit en uniciteit worden uitgedrukt in de heerlijke gerechten die hier geserveerd worden.

Meer informatie over het Rijksmuseum vind je op www.rijksmuseum.nl

Een indruk van het museum

Vond je dit interessant? Ontdek meer