Van Gogh in het Kröller-Müller Museum - Holland.com
Kunst in Nederland

Van Gogh in het Kröller-Müller Museum

Adres:
Houtkampweg 6
6731AW Otterlo

Het Kröller-Müller Museum in Het Nationale Park De Hoge Veluwe beschikt over de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld en heeft een van de grootste beeldentuinen van Europa.

  • Bezoek de beeldentuin van het museum.
  • Breng een bezoek aan de tentoonstelling Als kunst je lief is.
  • Huur een van de fietsen van het museum en ontdek het park.

Een bezoek aan het Kröller-Müller Museum is een belevenis. Een ontdekkingstocht die al begint bij de entree van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Wie de toegangslaan tot het museum in Otterlo oprijdt, betreedt het voormalig landgoed van de Duitse Helene Müller en de Nederlandse industrieel Anton Kröller. Het park omvat 5.500 hectare bos, heide, grasvlakten en zandverstuivingen en is het leefgebied van herten, moeflons en wilde zwijnen. Je kunt het park wandelend of per gratis witte fiets ontdekken, om vanzelf uit te komen bij het Kröller-Müller Museum, één van de mooiste schatkamers die ons land rijk is.

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

In een van de grootste beeldentuinen van Europa staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

Nu te zien:

Als kunst je lief is

Tachtig topstukken uit veertig Nederlandse musea voor één keer bijeen in het Kröller-Müller Museum. Tot en met 3 februari 2019 organiseert het Kröller-Müller Museum op initiatief van de Vereniging Rembrandt de tentoonstelling Als kunst je lief is. Voor één keer worden ruim tachtig belangrijke aankopen van veertig Nederlandse musea bijeengebracht die de afgelopen tien jaar mede zijn verworven met steun van de Vereniging Rembrandt.

Als kunst je lief is toont de volle breedte van de museale aankopen: schilderijen, tekeningen, foto’s, sculpturen en veel meer. Het oudste werk in de tentoonstelling is zo’n drieduizend jaar oud, het meest recente dateert uit 2016. Met deze tentoonstelling en de begeleidende publicatie ‘De Collectie Nederland is niet af’ onderstrepen de partners het belang van (het blijven verzamelen voor) de Collectie Nederland, die voor iedereen toegankelijk is. Dankzij de bereidwillige medewerking van de veertig bruikleengevende musea is het mogelijk om de rijkdom van deze aankopen samen op één plek te zien.

Meer informatie over het Kröller-Müller Museum www.krollermuller.nl/ 

Vond je dit interessant? Ontdek meer