Het Van Gogh Museum toont de grootste Van Gogh-collectie ter wereld. - Holland.com
Kunst in Nederland

Van Gogh Museum

Adres:
Museumplein 6
1071DJ Amsterdam

Het Van Gogh Museum is volledig gewijd aan Vincent van Gogh. Gedurende zijn leven ontving hij weinig erkenning, vandaag ontvangt het museum jaarlijks zo’n 2 miljoen bezoekers.

  • Ontdek meer over Vincent van Gogh tijdens de multimediatour.
  • Het museum is 365 dagen per jaar geopend.
  • De tickets zijn uitsluitend online verkrijgbaar.

Het museum

Jaarlijks ontvangt het Van Gogh Museum zo’n 2 miljoen bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen. Het Van Gogh museum toont de grootste collectie Van Gogh-schilderijen wereldwijd. Het museum neemt je mee op een reis door het leven van Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten. Bekijk de bekende meesterwerken, lees de briefcitaten en luister naar geluidsfragmenten om meer te leren over Vincent. Wil je meer weten? Ontdek meer met de multimediatour, beschikbaar in 11 verschillende talen. Naast de vaste collectie toont het Van Gogh Museum regelmatig een tijdelijke tentoonstelling. Het museum is 365 dagen per jaar geopend. Let op, tickets zijn uitsluitend online verkrijgbaar.

Het leven van Vincent van Gogh

Vincent van Gogh werd geboren in 1853 in Groot-Zundert in het zuiden van Nederland. Hij was priester, kunsthandelaar en leraar, voor hij in 1880 besloot om schilder te worden. Zijn eerste werken waren zeer donker, terwijl de meeste artiesten van die tijd heldere kleuren gebruikten. Toen hij in 1868 naar Parijs verhuisde, leerde hij portretten maken. Gedurende deze tijd heeft hij ten minste twintig zelfportretten gemaakt.  Van Gogh hield niet van het stadsleven en zo verhuisde hij in 1888 naar Arles in de Franse Provence. In deze laatste jaren van zijn leven creëerde hij vele werken en de meeste van zijn meesterwerken. Tegelijkertijd maakte hij depressieve perioden door en liet zich opnemen in een psychiatrische inrichting. Op 27 juli 1890 schoot hij zichzelf in de borst. Hij overleed twee dagen later. Zijn broer Theo erfde de collectie.

Kijk voor meer informatie op www.vangoghmuseum.com

Kunstmusea

Tickets

Koop hier je tickets voor je museumbezoek. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar. Boek van te voren zodat er nog beschikbaarheid is.

Ontmoet Vincent

Vond je dit interessant? Ontdek meer