10 Redenen om naar Zeeland te komen - Holland.com
Thuis in Nederland

10 Redenen om naar Zeeland te komen

Zeeland, een land in zee. Zeeland heeft in totaal 650 kilometer kustlijn, het water is overal dichtbij. De rust, de ruimte, je komt hier tot jezelf. Dat zijn nog maar een paar redenen om naar Zeeland te komen.

● De zee is altijd dichtbij. De zee in de naam Zeeland is niet voor niets. Het land ligt ook letterlijk in zee. De landtongen liggen in de Noordzee. De zeearmen Ooster- en de Westerschelde reiken tot diep in het Zeeuwse landschap. Je voelt je hier verbonden met de zee, net als de Zeeuwen zelf.

● Meeste zon en schoonste stranden. Op veel duinovergangen wappert dan ook een Blauwe Vlag. Maar wist je ook dat Zeeland vaak de meeste zonuren heeft? Door de ligging aan open zee, zijn hier bijna nooit stapelwolken. Dus de zon heeft vrij spel.

● Slapen op het strand. Uitzicht op zee, de duinen als achtertuin. ‘s Ochtends wakker worden en meteen met je voeten in het zand. Tot zonsondergang in je strandstoel hangen en niet naar huis hoeven.

● Eten uit de zee. Mosselen, oesters en Oosterscheldekreeft. Je kunt niet in Zeeland zijn geweest zonder een mossel of oester geproefd te hebben. Vers uit zee, zo op je bord.  De unieke Oosterscheldekreeft vind je alleen hier.

● Het Nationaal Park Oosterschelde is geen park met hekken er omheen. Het ligt in en om het water, de Oosterschelde. Met een rondvaartboot kun je hier op safari. Om zeehonden te spotten of de bruinvissen die hier leven.

● Festivals. Zeeland is een land van feesten. Een festival op de rand van land en zee zoals Concert at Sea op de Brouwersdam. Klein en intiem is Wonderstroom in Vlissingen. Met straatartiesten, live muziek en foodtrucks. In de nazomer is het Zeeuwse landschap onderdeel van de voorstellingen van het Zeeland Nazomerfestival.

● In of uit de wind fietsen. Op de fiets ontdek je Zeeland van een andere kant, namelijk van de zeekant. Verschillende fietspaden liggen hier buitendijks. Met je neus in de frisse zeewind en uitzicht over het water. Je ziet de schorren en slikken aan je voorbij trekken terwijl je nog eens trapt op de pedalen. We hebben hier ook fietsroutes die in de wind of juist in de luwte liggen. Let op het windvaantje op het routebord.

● De Deltawerken. Een van de indrukwekkendste waterweringen van alle Deltawerken ligt in Zeeland: de Oosterscheldekering. Het wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Je kunt met een gids de kering bezoeken en in zo’n pijler kijken.

● Pittoresk funshoppen. De monumentale steden zoals Zierikzee en Middelburg herinneren aan de hoogtijdagen van Zeeland. Statige herenhuizen, oude pakhuizen en monumenten uit vervlogen tijden laten het rijke verleden zien. Tegenwoordig kun je hier ook prima shoppen.

● Waterontspanning. De Zeeuwse Delta is het meest diverse watersportgebied van Noordwest Europa. Je kunt er zeilen of avontuurlijk met een zeekajak langs de Noordzeekust peddelen. Of met een sloep het Veerse Meer op en aanmeren op een van de vele eilanden.

Kijk voor meer informatie op www.vvvzeeland.nl

Ontdek Zeeland, Land in Zee

Vond je dit interessant? Ontdek meer