Ontdek de evenementen en tentoonstellingen in Nederland. - Holland.com
Thuis in Nederland

Activiteiten en Evenementen

In Nederland is er gedurende het jaar altijd wel wat te doen. Denk aan evenementen zoals festivals, tentoonstellingen en concerten, maar ook evenementen die het gehele jaar door geopend zijn voor bezoekers en toeschouwers. In Nederland vind je voor iedereen wel een leuk evenement. Bekijk hier onze tips voor activiteiten en evenementen tijdens jouw trip in Nederland. 

  • Volg de Lichtstad Culinaire tour en proef het beste van Eindhoven.
  • Laat jezelf in een vrolijke stemming brengen door het Music Box Museum.
  • Bezoek de tentoonstellingen voor het thema 350 Rembrandt en de Gouden Eeuw.

1. Lichtstad Culinaire Tour Eindhoven

Eindhoven is één van de meest innovatieve steden van Nederland. Leer de stad en zijn culinaire hoogtepunten kennen tijdens de Lichtstad Culinaire Tour. Deze tour start elke dinsdag en zaterdag om 11:45 uur en duurt 4 uren lang. Je zult het beste van de stad proeven, terwijl een gids jou insidertips geeft over de stad en leuke anekdotes vertelt. De groep bestaat uit maximaal 10 personen. Nog geen genoeg van de smakelijkheden? Breng dan ook eens een bezoek aan een van de restaurants in Eindhoven waar je zalig kunt eten.

Meer informatie

2. 350 jaar Rembrandt en de Gouden Eeuw

Het jaar 2019 markeert de 350 jaar na het overlijden van Rembrandt van Rijn, een van Nederlands bekendste schilders. Om deze reden zal zijn leven, samen met de Gouden Eeuw, geëerd worden met interessante tentoonstellingen en evenementen. Zowel grote als kleine musea presenteren de bekendste werken van Rembrandt en zijn tijdgenoten, waaronder Pieter de Hooch en Nicolaes Maes. Ontdek de historische steden die levende herinneringen zijn voor deze welvarende periode en kom alles te weten over het leven van Rembrandt en zijn meesterwerken.

Meer informatie

3. Museum Speelklok in Utrecht

Bezoek Museum Speelklok, het meest vrolijke museum van Nederland in het centrum van Utrecht. In het museum vind je allerlei verschillende muziekdozen en andere zelfspelende muziekinstrumenten, waardoor je door het hele museum vrolijke muziek hoort. De muziekdozen, speeldozen, orkesten en draaiorgels, groot en klein staan klaar om door jou ontdekt te worden.

Meer informatie

Onze tip

Van Gogh

Het Van Gogh Fietspad

Ben je in de buurt van Eindhoven? Volg dan eens het fietspad dat verlicht wordt door de duizenden fonkelende steentjes die doen denken aan Van Goghs ‘Sterrennacht’.

Vond je dit interessant? Ontdek meer