Ontdek Dordrecht, de historische stad met een hedendaags karakter - Holland.com
Thuis in Nederland

Dordrecht, stad aan het water

Dordrecht werd groot in de Middeleeuwen en ontwikkelde zich tot hét handels- en bestuurscentrum van Holland. De stad beleefde al in de veertiende eeuw haar eigen gouden eeuw. Vandaag de dag combineert Dordrecht deze rijke geschiedenis met een hedendaagse uitstraling. Er is een ruim aanbod aan musea, restaurants en bijzondere winkels. Kortom, een stad die uitnodigt om te bezoeken!

  • Heerlijk genieten op het Groothoofd met uitzicht op het drierivierenpunt.
  • Verrassende winkeltjes en een historische ambiance.
  • Een unieke natuurbeleving in Nationaal Park de Biesbosch.

Culinaire hoogstandjes

Dordrecht heeft op culinair gebied veel te bieden. Van sfeervolle bistro tot modern restaurant en van Japanse sushi tot oer-Hollandse kost. Van welke smaak je ook houdt; er is altijd wel een bijzonder restaurant of speciaalzaak te vinden.  In het voorjaar geniet je ook van een hapje en een drankje op een van de terrassen die de stad rijk is. Het Scheffersplein, met het standbeeld van Ary Scheffer, is het terrassenplein bij uitstek.  Op het Groothoofd is het tevens goed vertoeven én biedt het een prachtig uitzicht op het drierivierenpunt.

Meer tips over lekker eten

Winkelen in stijl

Een dagje stad is niet compleet zonder wat leuke lokale winkeltjes! Juist de variatie aan grote winkelketens in combinatie met lokale winkeltjes maakt winkelen in Dordrecht extra leuk. Het winkelhart van Dordrecht is het Statenplein en de winkelstraten die hier op uitkomen. Zeker de moeite waard, maar durf ook eens deze gebaande wegen te verlaten! Ontdek de prachtige straatjes rondom het Statenplein zoals de Vriesestraat en Nieuwstraat. Je vindt hier niet alleen verrassende winkeltjes, ook de historische ambiance is prachtig.

Bekijk hier de tips van locals en het laatste nieuws

Op zoek naar schatten tijdens Kunstrondje Dordt

Kunstrondje Dordt, dat is zoeken naar een eerste druk, het bewonderen van klassieke en moderne kunst en snuffelen tussen curiositeiten. Dat doe je al wandelend in oeroude Dordtse straatjes. Op de onopvallendste plaatsen vind je de mooiste snuisterijen voor een persoonlijk tintje in je huiskamer of uniek cadeau. Meer weten?

Kijk op www.kunstrondje.nl

Ontdek Dordrecht vanaf het water!

In Dordrecht kun je van het voorjaar tot het najaar genieten van de bijzondere waterwandelgangen van de stad met verschillende rondvaart boten. De rondvaarten gaan door de historische havens en laten plekjes zien die anders verborgen blijven, zoals druppende bruggen, donkere doorkijkjes en kolossale pakhuizen. Meer weten?

Kijk op www.destroper.nl en www.ibarone.nl.

Bevers spotten in de Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch, op maar vijf kilometer van het centrum, biedt als een van de weinige zoetwatergetijdengebieden in Europa een unieke natuurbeleving. Ontdek het natuurgebied per fluisterboot, in een kano of te voet. Spot vogels, vissen en misschien wel een bever! Veel te beleven dus! Meer weten?

Kijk op np-debiesbosch.nl

Dordrecht, bijzonder dichtbij

Ben je ook zo enthousiast over Dordrecht geworden en wil je meer inspiratie voor je naar Hollands oudste stad afreist?

 Kijk op www.dordrechtbijzonderdichtbij.nl en vraag het infopakket aan.

Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum beschikt over een hoogwaardige collectie Nederlandse Schilderkunst

Welkom bij VVV Dordrecht

VVV Zuid Holland Zuid, Spuiboulevard 99, 3311 GN Dordrecht.

Vond je dit interessant? Ontdek meer