Fietsen en genieten in het Nederlandse kustgebied. - Holland.com
Thuis in Nederland

Fietsen aan de Nederlandse Kust

Er zijn verschillende fietsroutes die je kunt aanschaffen bij de Tourist offices/VVV-kantoren in Katwijk, Leiden en Noordwijk. Fietsliefhebbers kunnen hier hun geluk op en kunnen genieten van de fietstochten en tips voor leuke lunchplekjes onderweg. De routes nemen je mee door natuurlandschappen, duinen, de bollenstreek en naar de historische stad Leiden.

  • Prachtige kustlijnen en interessante steden.
  • Fiets door het natuurlandschap van Nationaal Park Hollandse Duinen.
  • Maak een stop in de historische stad Leiden.

1. Fietsroute Stad en Kust

Iedereen vindt hier zijn favoriete omgeving of je nu een natuur-, badplaats- of een cultuurliefhebber bent. Vanaf National Park Hollandse Duinen begin je de fietstocht, omringd door een karakteristiek landschap met een mix van duinen, kleine dorpjes en de zee. Van daaruit kun je door het stadje Valkenburg, met de stoomtrein tussen Katwijk en Leiden doorreizen naar Leiden, de geboortestad van Rembrandt. Na de fietstocht kun je heerlijk uitwaaien op het strand van Noordwijk.
Bekijk de route

 2. Soldaat van Oranjeroute

Erik Hazelhoff Roelfzema, ook wel bekend als de Soldaat van Oranje, was een verzetsstrijder ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. In het gebied tussen Leiden en Scheveningen zijn er een aantal belangrijke punten om de soldaat van Oranje te herdenken. Ontdek de geschiedenis tijdens de 55-kilometer lange fietstocht of ga zelf op onderzoek uit.
Bekijk de route

3. Mountainbiken

Voor de liefhebbers van mountainbiken zijn er ook een aantal off-road routes door de duinen. In het bosrijke Noordwijk is er een route gecreëerd, speciaal voor mountainbikers. De route is niet moeilijk, maar kan technisch vrij uitdagend zijn. De route wordt aangegeven door rode pinnen op de houten bewegwijzering en begint bij het Fletcher Hotel De Witte Raaf. In Katwijk kun je zelfs op bepaalde tijdstippen mountainbiken op het strand!
Bekijk de route

Fietsen

Routeplanner

Plan je eigen route langs het knooppuntennetwerk voor korte fietstochten, of combineer ze met de landelijke fietsroutes (LF-Routes).

Onze tip: De weekmarkt van Leiden

Elke woensdag en zaterdag is er markt in Leiden. Hier vind je bloemen, fruit, groenten en vele lekkernijen.

Fietsen

RouteYou

Ontdek hier de mooiste fietsroutes in Nederland.

Vond je dit interessant? Ontdek meer