Onze tips voor fietsroutes in de provincie Utrecht om te genieten in de lente - Holland.com
Thuis in Nederland

Fietsen door provincie Utrecht

De fietspaden door de provincie Utrecht bieden een verscheidenheid aan natuur, cultuur en culinaire ervaringen. Fiets over de smalle paden door de bossen, langs oude boerderijen en imposante kastelen of fiets van de markt naar de musea en het pittoreske centrum van Oudewater. Ontdek het zelf!

  • Herleef het verhaal van Kaiser Wilhelm tijdens een fietstocht.
  • Ervaar hoe de kaashandel er vroeger aan toe ging in Woerden.
  • Bezoek de heksenschaal uit 1482 in Oudewater.

1. Kaiser Wilhelm-route – Utrechtse Heuvelrug

Deze fietsroute brengt het verhaal van Kaiser Wilhelm opnieuw tot leven en voert je door de bosrijke Utrechtse Heuvelrug. Tijdens de tocht passeer je de kastelen Huis Doorn en Amerongen, waar Kaiser Wilhelm gewoond heeft. Je leert tijdens deze route het cultureel erfgoed en de Utrechtse Heuvelrug kennen.

2. Boerenkaas en Heksenwaag van Woerden naar Oudewater

Van het startpunt van de route rijd je naar de streekmarkt van Woerden. Hier vindt van april tot augustus de kaasmarkt plaats. De route voert je verder door de polders van Papekop naar Oudewater. Hier kun je een bezoek brengen aan Heksenwaag en het Touwmuseum. In het centrum van Oudewater kun je ook uitrusten op een terras. Van Oudewater fiets je vervolgens via Driebruggen terug naar Woerden.
Meer informatie

Onze tip

Bezoek de kaaswinkel en de typische boerenmarkt in Woerde, waar je kan ervaren hoe de kaashandel er vroeger aan toe ging.

Fietsen

Routeplanner

Plan je eigen route langs het knooppuntennetwerk voor korte fietstochten, of combineer ze met de landelijke fietsroutes (LF-Routes).

Fietsen

RouteYou

Ontdek hier de mooiste fietsroutes in Nederland.

Vond je dit interessant? Ontdek meer