Genieten in fietsprovincie Drenthe van het landschap en de fietspaden. - Holland.com
Thuis in Nederland

Fietsprovincie Drenthe

Ben je bezig met het plannen van een fietsvakantie in Nederland? Dan is Drenthe een absolute aanrader! Fietsers geven Drenthe de beste beoordelingen, aangezien het niet al te ver van huis is, maar je toch het gevoel hebt dat je compleet ergens anders bent. Je rijdt hier door de uitgestrekte heidevelden, over de heuvels en langs prachtige meren. Geniet van het bosrijke gebied en van de kronkelende beekjes die te vinden zijn in het landschap. Drenthe nodigt je uit voor het maken van een fietstocht!

  • Fiets langs de culturele highlights in Oerprovincie Drenthe.
  • Dwaal door de kudden schapen in het Dwingerveld.
  • Kom met het hele gezin en volg de fietsroute Ellertsveld.

Fietsprovincie Drenthe

Met maar liefst 2100 kilometer aan uitstekend onderhouden fietspaden kan je in Drenthe zeer gemakkelijk alle kanten op met de fiets. Zo zal je er niet alleen prachtige natuurgebieden ontdekken, maar ook door historische dorpen en de zogeheten Koloniën van Weldadigheid rijden. Daardoor kan je in elk hoekje verschillende highlights tegenkomen. Drenthe biedt fietsers een nationaal fietsknooppuntennetwerk, waarmee je eenvoudig je eigen fietstocht kunt plannen. Uiteraard kan je ook een van de aanbevolen routes volgen.
Meer weten

1. Fietsroute Dwingelderveld

Fietsen in het natuurgebied Dwingelderveld enthousiasmeert je! Begin je fietstocht in het mooie Dwingeloo, gelegen in dé fietsprovincie Drenthe. Laat je daarna door het grootste natte heidegebied van Europa, over kleine weggetjes door dichte bossen en langs verborgen meren. De heideschapen houden je daarbij gezelschap.
Bekijk de route

2. Fietsroute Ellertsveld

De fietsroute Ellertsveld is een aanrader voor het hele gezin. De route begint in Emmen, wat bekend staat om het overweldigende WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Tijdens deze route kan je ook zwemmen in verschillende meren, genieten van een kop koffie in Sleen en de Hunnebedden bewonderen. Daarnaast is er onderweg een openluchtmuseum en een kinderboerderij.
Bekijk de route

Fietsen

Routeplanner

Plan je eigen route langs het knooppuntennetwerk voor korte fietstochten, of combineer ze met de landelijke fietsroutes (LF-Routes).

Onze Tip: Fiets4Daagse

Vier dagen fietsen door de Drentse landschappen, terwijl de provincie zich toont van zijn gezelligste en meest gastvrije kant.

Fietsen

RouteYou

Ontdek hier de mooiste fietsroutes in Nederland.

Vond je dit interessant? Ontdek meer