Genieten van Nederland Waterland - Holland.com
Thuis in Nederland

Genieten van Nederland Waterland

Nederland heeft iets met water. Niet verwonderlijk, want een derde ligt onder zeeniveau. Al eeuwenlang bouwen de Nederlanders dijken, dammen en waterkeringen en winnen ze land op het water. Soms verloren ze ook land, op plekken waar de dijken braken: zo ontstonden de nationale parken De Biesbosch en Weerribben-Wieden met idyllische waterrijke dorpen. In de mooie historische steden zoals Dordrecht zorgde het vervoer over binnenwateren en overzeese handel voor welvaart.

  • Bezoek het Woudagemaal, UNESCO Werelderfgoed en ontdek de kracht van stoom.
  • Wandel langs de binnenstadshavens, monumenten en historische plekjes van Dordrecht.
  • Eet een vers visje in de gezellige haven van het vissersdorp Urk.

De Nederlanders staan wereldwijd bekend als topmanagers van water. Al eeuwenlang toveren ze zeeën om in polders en beschermen ze hun land met dijken en dammen. Het toppunt van hun kunst zijn meesterlijke waterwerken zoals de Deltawerken, de Afsluitdijk en Flevoland, de twaalfde provincie die volledig gewonnen werd op de Zuiderzee.

Wil je de watermeesters van Nederland ontmoeten maar ook genieten van gezellige stadjes? Ontdek dan de wereldberoemde dammen en dijken van de Deltawerken in Zeeland. Geniet tevens van de stadjes Zierikzee en Brouwershaven met statige torens, malende molens en vele monumenten en leuke restaurants. En als je toch in Zeeland bent bezoek dan ook het Watersnoodmuseum met het indrukwekkende verhaal van de watersnoodramp die Zeeland in 1953 voorgoed veranderde.

Het meesterwerk van water levert in Nederland ook pareltjes van erfgoed op, werelderfgoed zelfs, volgens UNESCO. Ontdek de meesterlijk schatten van het Woudagemaal, de molens van Kinderdijk, het voormalige eiland Schokland en het nostalgische landschap van De Beemster. Deze pareltjes liggen vaak in prachtige landschappen met in de omgeving authentieke dorpjes met gezellige brasserieën en bijzondere musea. Bij een bezoek aan Schokland mag natuurlijk een vers visje eten in de gezellige haven van vissersdorp Urk niet ontbreken.

Nederland kent authentieke steden aan het water. Echte aanraders zijn Dordrecht maar ook de Zuiderzeestadjes zoals Enkhuizen. Flaneer door de straten met aantrekkelijke winkeltjes, leuke doorkijkjes en gezellige restaurants.

Voor meer informatie: www.holland.com/waterland

Nederland Waterland

Vond je dit interessant? Ontdek meer