Elke stad heeft zijn eigen sfeer en charme. Ontdek de Hanzesteden zelf! - Holland.com
Foto: © Jurjen Drenth
Thuis in Nederland

9 Hanzesteden: hip & historisch

Dichterbij dan je denkt vind je negen unieke Hanzesteden! Vermijd hordes toeristen, proef de historie en gezelligheid van de Nederlandse Hanzesteden verbonden door het water. Elke stad heeft zijn eigen sfeer en charme. Wandel langs monumentale panden, door oude straten en steegjes en duik af en toe een hip koffiehuis in om op adem te komen. Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle, Kampen, Hasselt, Hattem, Elburg en Harderwijk: kom langs en ontdek ze zelf! 

  • 9 unieke steden met hun eigen karakter.
  • De leukste winterse activiteiten in de Hanzesteden.
  • Overnachten in Hanzesferen.

Winters genieten in de Nederlandse Hanzesteden

Het lijkt nog ver weg, maar de decembermaand komt gauw dichterbij. In de meest magische maand van het jaar moet je absoluut de deur uit. Er zijn zo veel leuke dingen te doen. De gezellige, knusse sfeer kom je in geen enkele andere periode van het jaar tegen. Wil je optimaal genieten van de authentieke, winterse ambiance? Dan mag een bezoek aan de Nederlandse Hanzesteden niet ontbreken.

Bezoek de prachtige winterse evenementen, zoals Dickens Festijn in Deventer, IJsbeeldenfestival in Zwolle of één van de vele kerstmarkten.

Bekijk de winterse evenementen

Overnachten in de Hanzesteden

Ben je in één van de Hanzesteden en wil je in stijl overnachten? Dat kan! Of je nu op zoek bent naar comfortabel, uniek, mysterieus of origineel, er zijn genoeg plekken waar je in Hanzesferen kunt overnachten, van een stadsboerderij tot kasteel.

Meer weten

Bekijk deze video: Hanzesteden aan het water

Vond je dit interessant? Ontdek meer