Een warm welkom in de Gelderse Streken - Holland.com
Thuis in Nederland

Een warm welkom in de Gelderse Streken

Gelderland is de groenste provincie van Nederland, maar kleurt in de herfst alle tinten rood, geel en oranje. Práchtig! Er valt in Gelderland zoveel te ontdekken: parels van musea, schatjes van stadjes, fijne wandelingen, mooie fietsroutes en gastvrije restaurants.

  • Geniet volop van het moois en lekkers dat het seizoen biedt!
  • Proef van het landelijke leven vol nostalgie.
  • Reis terug in de tijd met een bezoek aan één van de Gelderse kastelen.

In de Gelderse streken proef je van het landelijke leven vol nostalgie, maar Gelderland is niet blijven stilstaan in de tijd. Dat bewijzen de hippe steden en culturele toppers. Verken de vier Gelderse streken: beleef er herfstpretjes, droom weg bij najaarsromantiek en geniet volop van het moois en lekkers dat het seizoen biedt!

Het wandelgebied bij uitstek

Het najaar is dé periode om de Gelderse streken al wandelend te verkennen. Als de bladeren aan de bomen kleuren van frisgroen naar goudgeel, krijgt het zomerlandschap langzaam een gouden herfstgloed. De peren hangen rijp aan de bomen en worden na de pluk verkocht bij vele landwinkels in Rivierenland, Veluwe, Achterhoek, Rijk van Nijmegen en Regio Arnhem. De schatten aan cultuur in historische kastelen, paleizen en musea zijn weer helemaal klaar om herontdekt te worden. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de Gelderse streken. Kijk voor wandelroutes op geldersestreken.nl/wandelen.

Kastelen en landgoederen

Reis terug in de tijd met een bezoek aan één van de vele Gelderse kastelen. Verken een middeleeuwse waterburcht of zie hoe de adel in luxe leefde op hun fraaie buitenhuizen. Veel rijke interieurs zijn bewaard gebleven. Kasteelbezoekers kunnen zich er vergapen aan Franse tuinarchitectuur of leer meer over historische landbouw in een oude biologische groentetuin. Sluit je het kasteelbezoek af in het kasteelcafé? Dan zou je de vergeten groentes uit de kasteeltuin zomaar op je bord terug kunnen vinden! Lekker, met een pintje uit eigen streek. geldersestreken.nl/macht-en-pracht

Hanzesteden vol charme en historie

Shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen de monumentale panden en een lekker hapje eten op een van de vele gezellige pleinen, iedere Hanzestad heeft zijn eigen charme. Het  Hanzeverbond was een samenwerkingsverband van handelaren en tweehonderd steden tijdens de middeleeuwen. De handel ging grotendeels over de Oost- en indrukwekkende kunstcollecties. Tegelijkertijd leer je over de illustere historie van de bewoners. Struin daarna over de paadjes door barokke Noordzee en bracht de steden veel welvaart. Bezoek een van de interessante stadsmusea of maak tijdens een begeleide stadswandeling kennis met die Hanzehistorie. Met een vaartocht in een sloep of botter komt die  historie helemaal tot leven! Wil je blijven slapen? Goed idee, want er zijn tal van prachtige hotels, zodat je op je gemak van al het moois kunt genieten. Tussendoor op een gezellig terras genieten van een lekker biertje en een goede maaltijd van streekgerechten, hoort er natuurlijk bij! Kijk voor inspiratie op geldersestreken.nl/thema/hanzesteden

Bekijk deze video: Gelderland levert je mooie streken

Vond je dit interessant? Ontdek meer