Markten in Nederland - Holland.com
Foto: © Koen Smilde
Thuis in Nederland

Markten in Nederland

In de mooiste stadscentra van Nederland struinen bewoners en bezoekers regelmatig over de kleurrijke en veelzijdige markten. Er vinden regelmatig grote en kleine weekmarkten, vismarkten, biologische markten en vlooien- en antiekmarkten met allerlei leuke spulletjes plaats. Hieronder vind je enkele aanbevelingen voor leuke markten in Nederland.

  • Trakteer jezelf op verse delicatessen uit de zee op de vismarkt in Den Oever.
  • Ga op zoek naar verborgen schatten op vlooien- en antiekmarkten.
  • Bezoek de leukste weekmarkten in de mooiste stadscentra in Nederland.

1. De rommel- en antiekmarkt in Apeldoorn

Op de rommel- en antiekmarkt in het oosten van Nederland in de stad Apeldoorn, kun je allerlei zeldzaamheden vinden. Het is de grootste rommel- en antiekmarkt van Nederland waar talloze kraampjes te vinden zijn om urenlang rond te neuzen. Breng ook eens een bezoek aan het stadscentrum van Apeldoorn! Deze stad ligt aan de rand van het Nationaal Park De Hoge Veluwe en ligt ook dichtbij het Koninklijk Paleis Het Loo.

Meer informatie

2. De vismarkt in Den Oever

Elke zaterdagochtend komt de verse vangst van het kleine vissersdorp Den Oever binnen bij de viskramen. Je kunt hier verschillende soorten vis kopen. Houd er rekening mee dat sommige soorten niet doorlopend verkrijgbaar zijn in verband met de seizoengebondenheid. In de vissershaven in Den Oever vinden er jaarlijks de Flora- en Visserijdagen plaats met leuke attracties en manifestaties.

Meer informatie

3. De weekmarkt van Groningen

Op de weekmarkt van Groningen is vrijwel alles te vinden. Je kunt hier meerdere malen per week tussen de kleurrijke kraampjes door wandelen in de stad Groningen in het noorden van Nederland. Op de Grote Markt, voor het stadhuis vind je een verscheidenheid aan koopwaren op meerdere dagen, van kleding en stoffen tot alledaagse boodschappen. Ook op de Vismarkt vind je op verschillende dagen in de maand een bloemenmarkt.

Meer informatie

4. De kaasmarkt van Alkmaar

Tussen april en september kun je iedere vrijdag vanaf 10 uur genieten van het spektakel op de Alkmaarse kaasmarkt. De folklore en traditionele kaashandel wordt hier op een leuke manier nieuw leven ingeblazen. Breng ook eens een bezoek aan het stadscentrum van Alkmaar waar je kunt gaan winkelen, of culturele attracties kunt bezoeken.

Meer informatie

5. De vlooienmarkt van Maastricht

Elke zaterdag kun je op de vlooienmarkt in de vintage kleding en antiek meubilair bekijken. Liefhebbers van antiek en kunst kunnen hier uren ronddwalen en gaan dikwijls met ware schatten naar huis. Wanneer je klaar bent op de vlooienmarkt, kun je door naar de wekelijkse markt of de biologische markt om daar het aanbod te bekijken.

Culinaire ervaringen

Onze tip: Downtown Gourmet Market Eindhoven

Bij de Downtown Gourmet Market Eindhoven zijn er veel verschillende restaurants onder één dak te vinden. Wanneer je een goed plekje hebt gevonden, bestel je snel en gemakkelijk je hapje via de Down Town Gourmet Market applicatie.

Vond je dit interessant? Ontdek meer