Ontdek de Nederlandse provincie Groningen op de fiets - Holland.com
Thuis in Nederland

Op de fiets door Groningen

Meer dan 90 kilometer aan fietspaden over dijken met een uitzicht over de uitgestrekte velden en het UNESCO-werelderfgoed de Waddenzee. Ook vind je in provincie Groningen heerlijke regionale producten. In het gebied is er de mogelijkheid om verschillende dagtochten of meerdaagse fietstochten te maken om de mooiste plekjes te ontdekken. 

  • ‘Kiek over de Diek’ tijdens je fietstocht door Groningen.
  • Geniet van streekproducten uit de provincie.
  • Maak een tussenstop bij de Theefabriek en kies uit één van de 275 soorten thee.

Als je de planning van jouw reis niet alleen wilt aanpakken, kan je profiteren van één van de gratis aanbevolen fietsroutes en deze zonder al te veel voorbereidingen fietsen. Deze routes brengen je langs de mooiste plaatsjes in de provincie, met de thematische attracties en bieden aanbevelingen voor rustplaatsen en activiteiten tussendoor. De routes zijn tussen de 30 en 90km lang en zijn dus uiterst geschikte opties voor dagtochten of meerdaagse ontdekkingstochten. Doordat de nummers van alle knooppunten ook op elk van de routes vermeld worden, kunnen de routes gemakkelijk gecombineerd worden! 
Bekijk de routes 

1. Fietsroute Kiek over de Diek

Een 90 kilometer lang fietspad langs de dijken van de provincie Groningen en langs de Waddenzee, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Er valt hier veel te ontdekken. Laat het landschap op je inwerken, met aan de ene kant de Waddenzee en aan de andere kant de aardappel-, raap- en graanvelden in zicht. Met het fietsnetwerk in de regio, kan je altijd korte uitstapjes maken naar leuke bezienswaardigheden of pauzeren bij een van de kleine Rustpunten die langs de fietspaden te vinden zijn.

Bekijk de route

2. Lokaal & Lekker Route

Terwijl je door het eeuwenoude landschap fietst, met onderweg de terpdorpjes, kan je genieten van lokale delicatessen. Om je alvast een voorproefje te geven: verschillende kazen, vers gemalen meel, zoet fruit, garnalen en oesters die rechtstreeks vanuit de zee zo op je bord belanden. De route brengt je in de gelegenheid om uw eigen appels te plukken, of een voorraad in te kopen als provisie voor de rest van de rit. Heb je genoeg gegeten dan kan je een bezoek aan het museum De Theefabriek brengen, waar je keuze hebt uit 275 theesoorten uit de hele wereld.

Zo donker dat je alle sterren kan zien

Het Lauwersmeer is een buitengewoon mooi en bijna ongerept natuurgebied. Het Nationale Park is tegelijkertijd ook een Dark Sky Park.

Fietsen

Routeplanner

Plan je eigen route langs het knooppuntennetwerk voor korte fietstochten, of combineer ze met de landelijke fietsroutes (LF-Routes).

Fietsen

RouteYou

Ontdek hier de mooiste fietsroutes in Nederland.

Vond je dit interessant? Ontdek meer