De Nederlandse Waddeneilanden zijn een echte must! - Holland.com
Thuis in Nederland

Start het jaar op de waddeneilanden

Maak leuke plannen en ga op zoek naar inspirerende plekken. Plekken waar je verrast wordt, waar je dicht bij de natuur kan zijn en waar je nieuwe mensen ontmoet.

  • 5 verrassende eilanden.
  • Dichterbij dan je denkt
  • Waddenzeegebied, Unesco Wereld erfgoed.

De Nederlandse Waddeneilanden zijn een echte must!

Proef de lokale delicatessen zoals oesters en kokkels of zeekraal. Ga met een echte eilander het wad op, op zoek naar deze lekkernijen om later je eigen maaltijd te bereiden. Liever geen slik aan je voeten? Ga dan de rijke bossen in en leer meer over de grote verscheidenheid aan vogels op de eilanden. De boswachter vertelt hier graag over. Of de strandjutter die je voor dag en dauw meeneemt naar de uitgestrekte stranden. Wie weet spot je nog een zeehond! 

Tip van de dag: ontdek het eiland in een elektrische tuk tuk onder begeleiding van een echte eilandkenner. Een intieme en duurzame manier om op pad te zijn. Toch weer anders dan op de fiets en super gemakkelijk wanneer het hard waait.    

Eilanden met een eigen karakter

De Waddeneilanden zijn uniek in hun soort; vijf eilanden met allemaal een eigen karakter, met een ongerepte natuur waar je uren kan struinen en lekker kan uitwaaien. Om later in een gezellig kroegje of strandpaviljoen op te warmen met een juttersbitter of een donker biertje gebrouwen op het eiland zelf. 

Een echte aanrader is om te overnachten in een duinhuisje. Deze karakteristieke vakantiehuizen liggen in de duinen waardoor je zo met je voeten op het strand staat. Een aantal huizen zijn duurzaam opgezet met zonnepanelen en opwarming door aardwarmte.

Vanaf Antwerpen ben je al in 3 uren aan de rand van het Waddengebied waar je de boot kan pakken naar één van de eilanden.

Het wad op met kok Flang

WADtodo op de Waddeneilanden

Op pad met de boswachter, schatten zoeken op het strand of kokkels eten van het Wad.

Ervaar nu het eiland gevoel in 3 minuten!

Vond je dit interessant? Ontdek meer