Combineer een stedentrip met een fietstocht in de Hanzesteden - Holland.com
Thuis in Nederland

Van Hanzestad naar Hanzestad

Van Doesburg naar Deventer, van Elburg naar Hattem en Harderwijk en van Zwolle naar Kampen. Voor bezoekers van de Hanzesteden zijn de mooiste fietsroutes beschikbaar. Een stedentrip kan perfect gecombineerd worden met een fietstocht langs de verschillende steden en maak kennis met de Hanzesferen.

  • Bezoek tijdens je fietstocht de indrukwekkende stadspoort van Zwolle.
  • Bewonder de prachtige natuurgebieden rond de Hanzesteden.
  • Laat je meevoeren naar een ander tijdperk in Zutphen en Doesburg

1.  Hanze Fietsrondje Kampen – Zwolle

De glorieuze geschiedenis van de middeleeuwse Hanzesteden heeft overal zijn sporen nagelaten. Vanuit de provinciehoofdstad Zwolle fiets je door prachtige natuur naar de Hanzestad Kampen. Zwolle is zeker een bezoek waard omdat de stad nog altijd een belangrijk economisch centrum van Nederland is. Het unieke beeld van de stad wordt gekenmerkt door het Stervormige kanaal en de laatste overblijfselen van de laatste van de oorspronkelijke zeven stadspoorten, de Sassenpoort.

2. Hanze Fietsrondje Elburg – Harderwijk – Hattem

Elburg, Harderwijk en Hattem worden omringd door prachtige natuurgebieden, uitgestrekte polderlandschappen en het bosrijke Noord-Veluwe. De route brengt je van vestingstad Elburg, langs Harderwijk naar Hattem. Het kleinste stadje Harderwijk heeft een levendig stadscentrum met kleine cafés, winkels en drie Michelin restaurants. Verder zijn er meer dan honderd monumentale panden te vinden. In Hattem vind je veel torens en de imposante fundering van het kasteel St. Lucia, ook wel bekend als Dikke Tinne.

3. Hanze Fietsrondje Zutphen – Doesburg

Tijdens deze fietstocht maak je kennis met de Hanzesteden Zutphen en Doesburg. De reis voert je mee terug in de tijd langs gotische gevels, historische koopmanshuizen en oude kades. Je begint de route in Zutphen, de stad met karakteristieke torens en statige huizen van vroegere kooplieden. Je eindigt de route in Doesburg waar je, bij het passeren van de IJsselbrug aan de rand van de stad, het gevoel zult hebben in een ander tijdperk te belanden. Laat je fascineren door het middeleeuwse stadscentrum en de 150 monumentale gebouwen.

Met het Hanzefietsrondjes-boekje met zes fietslussen combineer je een fietstocht gemakkelijk met een citytrip. Van Doesburg naar Deventer, van Elburg naar Hattem en Harderwijk, van Deventer naar Zwolle: het staat er allemaal in. het Hanzefietsrondjes-boekje is te koop bij de Tourist Info’s / VVV’s in de negen Hanzesteden. Ontvang gratis de downloadversie van het fietsboekje ‘6 Hanze Fietsrondjes’ na aanmelding voor de nieuwsbrief van de Hanzesteden.

Meer weten

Onze Tip: Boottour over rivier De IJssel

Heb je genoeg gefietst? Dan kan je ontspannen tijdens een boottocht over rivier de IJssel, die een belangrijke rol speelde in de welvarende handel in de Hanzesteden

Fietsen

Routeplanner

Plan je eigen route langs het knooppuntennetwerk voor korte fietstochten, of combineer ze met de landelijke fietsroutes (LF-Routes).

Fietsen

RouteYou

Ontdek hier de mooiste fietsroutes in Nederland.

Vond je dit interessant? Ontdek meer