De mooiste Kastelen en Landgoederen in Nederland - Holland.com
Foto: © RBT
Thuis in Nederland

Kastelen en buitenplaatsen in alle soorten en maten

Nederland telt ruim 700 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen en dat is nog altijd een goed bewaard geheim. Deze typisch Nederlandse historische huizen en prachtige tuinen zijn veelal door 17e en 18e-eeuwse kooplieden en adel bewoond. Ze vloeien voort uit dezelfde rijkdom en weelde die ook de wereldberoemde schilderijen van het Rijksmuseum in Amsterdam en het Mauritshuis in Den Haag hebben voortgebracht.

  • Ontdek ruim 700 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in Nederland.
  • Goede koffie en een smakelijke lunch of diner.
  • In sfeer en met allure overnachten in kastelen.

De mooiste kasteelmusea en tuinen zijn gebundeld in de ‘kastelenlijn’. De meeste schenken goede koffie en serveren een smakelijke lunch of diner. Ga het zelf proeven en ontdek één van de gratis fietsroutes In sfeer en met allure overnachten kan ook nog eens in veel kastelen. Dat is veelzijdig genieten.

Wat is er leuker dan de kastelen en buitenplaatsen op de fiets aan te doen? Met de wind in de haren en heerlijk een dag in het buitengebied. Vaak liggen de kastelen op de meest bijzondere plekken in de natuur. Ontdek de mooiste kasteelmusea, tuinen, landgoedhotels, buitenplaatsrestaurants én gratis fietsrondjes op www.holland.com/kastelen en www.fietsnetwerk.nl/kastelen

Alvast in kastelensferen geraken? Bekijk deze video

Vond je dit interessant? Ontdek meer