Hollandse kaaswinkels - Holland.com
Beroemde Nederlandse iconen

Hollandse kaaswinkels

Kaas is belangrijk in Nederland en dat geldt natuurlijk ook voor Amsterdam. De economie van het land en de stad draait om de voornaamste exportproducten voor consumenten, zoals bloemen, kaas en bier. Maar Nederland is niet overal hetzelfde. Elke regio van het land heeft een andere smaak en een heel eigen sfeer. Kaas is hiervan het perfecte voorbeeld. In de kaasexport in Nederland gaat jaarlijks meer dan 7 miljard euro om. En het aantal kaas variëteiten dat wordt geproduceerd, is enorm.

De beste kaaswinkels in Amsterdam

Bij een reis naar Amsterdam kunt u meerdere kaaswinkels bezoeken en de smaken uit verschillende regio in Nederland proeven. Er zijn vele zeer goede kaaswinkels in de stad. U kunt ze in elke wijk vinden.

  • Wandel in de wijk Oud Zuid eens naar de Olympiaplein. Hier zit L'Amuse, waar u de Hollandse kazenkunt vergelijken met die uit de rest van de wereld. De winkel heeft meer dan 400 soorten en bewaart elke kaas in de specifieke omstandigheden die bij het product horen.
  • Kaashuis Tromp aan de Utrechtsestraat of Elandsgracht, dat een verzameling van Nederlandse kaasvariëteiten, versgebakken brood en wijn aanbiedt.
  • De bekendste kaaswinkel is waarschijnlijk Reypenaer Winkel en Proeflokaal (op de Singel). Reypenaer is een klein kaasbedrijf dat zijn eigen winkel drijft en workshops over kaas en kaasproeverijen organiseert in de kelder ruimte. Het is een goede bekende in de toeristenindustrie en veel pakketreizen bezoeken het Proeflokaal. 
  • Kaashandel Kef (aan de Marnixstraat) heeft geweldige Franse en Nederlandse kazen in het assortiment.

Proef Nederland

Als u zelf op pad gaat, heeft u natuurlijk nog meer mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen een fiets te huren en op “kaastoer” te gaan. Bezoek de ene winkel na de andere en proef alle mogelijke kaassoorten. Als u avontuurlijker bent, kunt u de trein nemen naar een van de dorpen of steden buiten de stad en de boerderijen bezoeken. Als u Amsterdam en omstreken bezoekt, hoort een pauze met kaas en koffie (of bier) er gewoon bij.

Vond je dit interessant? Ontdek meer