Foto: © Keenan Barber

Tulpen

De treffende kleuren van bloeiende tulpen zijn in de lente een typisch Nederlandse bezienswaardigheid. De rode, roze en gele kleuren zijn adembenemend mooi en zouden door iedereen gezien, of beter gezegd, ervaren moeten worden!

Kom meer te weten over de tulp

Wat is de beste tijd van het jaar om de tulpenvelden in Nederland te bezoeken?

De grootste bloemenveiling ter wereld.

Evenement

Keukenhof

24 mrt. 2022 tot en met 15 mei 2022 Lisse

Ontdek de Keukenhof dit voorjaar en geniet van miljoenen bollen in bloei en de prachtige paviljoens.

Het Tulpenmuseum Amsterdam is opgericht en wordt gesponsord door een lokaal bloembollenbedrijf en illustreert de geschiedenis van de tulp.

3x bloemencorso

Evenement

Bloemencorso Bollenstreek: Praalwagens vol met bloemen

20 apr. 2022 tot en met 24 apr. 2022 Noordwijk

Ontmoet het Bloemencorso Bollenstreek op de route van Noordwijk naar Haarlem en vier de lente in geuren en kleuren!

Evenement

Bloemencorso Lichtenvoorde

11 sep. 2022 Lichtenvoorde

Het Bloemencorso Lichtenvoorde is een van ‘s werelds grootste dahliacorso’s en een prachtig bloemenspektakel.

Evenement

Bloemencorso Zundert

4 sep. 2022 tot en met 5 sep. 2022 Zundert

Het bloemencorso van Zundert verrast ieder jaar met unieke creaties en schitterende corsowagens.

3x bloemenmarkten

Nederland staat bekend als de grootste bloemenwinkel ter wereld. Nederlanders nemen niet alleen hun tulpen serieus!

Maak uw dag mooier met een bos tulpen of andere bloemen van de beroemde Bloemenmarkt in Amsterdam.

Evenement

Bloemetjesmarkt Leeuwarden

26 mei 2022 Leeuwarden

Bezoek de gezellige bloemetjesmarkt in Leeuwarden.

Bloemenseizoen

Van het einde van maart tot de tweede week van mei staan de bollenvelden in bloei, dit wordt ook wel de tulpentijd genoemd. De precieze periode waarin zij bloeien hangt natuurlijk af van het weer, maar over het algemeen heeft u in de tweede helft van april de meeste kans om een bloeiend veld tegen te komen.

Aan het einde van maart begint het krokusseizoen. Daarna, vanaf begin april, komen de narcissen en kleine tulpensoorten op. Vanaf midden april staan de hyacinten in bloei. Ten slotte laten de tulpen hun geweldige kleuren zien, vanaf midden april tot de eerste week van mei.

Waar vindt u de bollenvelden?

In Nederland kunt u op verschillende plekken de prachtige kleurrijke bollenvelden bewonderen. De bekendste 'bollenstreek' bevindt zich achter de Noordzeeduinen tussen de steden Leiden en Den Helder. Andere, net zulke mooie bollenvelden vindt u in de provincies Flevoland (Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland) en Noord-Holland rond Enkhuizen (Bovenkarspel en Andijk) en rondom het Breezand (Kop van Noord-Holland). Bij de plaatselijke VVV-kantoren vindt u plattegronden met wandel-, fiets- en autoroutes door de bollengebieden.​

Fiets langs de tulpen

Nederland zou Nederland niet zijn zonder zijn miljoenen fietsen. Wat is dan ook een betere manier om te genieten van de heerlijke geuren, de plaatselijke cultuur en om deel uit te maken van dit kleurrijke landschap dan er doorheen te fietsen? Terwijl u zich vergaapt aan de unieke landschappen, leiden de kronkelende routes u door de velden. Wij een bieden een breed aanbod aan compleet georganiseerde fietsvakanties. Bekijk het aanbod.

De Keukenhof

De Keukenhof is een onvergetelijke ervaring voor mensen van alle leeftijden. Het historische park met meer dan 2700 bomen bestrijkt tweeëndertig hectare, vol met tulpen, hyacinten, narcissen en andere lentebloemen. De bloemententoonstellingen in het park en unieke bloemenshows in de verschillende paviljoens zijn een geweldige lust voor het oog. De wereldberoemde Keukenhof in Lisse is geopend vanaf midden maart tot midden mei.

Veelgestelde vragen