Bloemenvelden - De kleurrijkste velden in Nederland - Holland.com
Colorful flower fields bird view
Colorful flower fields bird view
Foto: © Shutterstock
Traditioneel

Bloemenvelden

De treffende kleuren van bloeiende tulpen zijn in de lente een typisch Nederlandse bezienswaardigheid. De rode, roze en gele kleuren zijn adembenemend mooi en zouden door iedereen gezien, of beter gezegd, ervaren moeten worden!

  • Niet te missen: in het voorjaar staan de bollenvelden in bloei.
  • Bezoek de Keukenhof, één van de grootste bloementuinen ter wereld.
  • Maak een fietstocht langs de kleurrijke bollenvelden.

Bloemenseizoen

Van het einde van maart tot de tweede week van mei staan de bollenvelden in bloei. De precieze periode waarin zij bloeien hangt natuurlijk af van het weer, maar over het algemeen heeft u in de tweede helft van april de meeste kans om een bloeiend veld tegen te komen.

Aan het einde van maart begint het krokusseizoen. Daarna, vanaf begin april, komen de narcissen en kleine tulpensoorten op. Vanaf midden april staan de hyacinten in bloei. Ten slotte laten de tulpen hun geweldige kleuren zien, vanaf midden april tot de eerste week van mei.

Gebieden met bollenvelden

De bekendste bollenvelden liggen achter de Noordzeeduinen, tussen de steden Leiden en Den Helder. Andere, net zulke mooie velden vindt u in de buurt van Enkhuizen (Bovenkarspel, Andijk) en in de provincie Flevoland (Noordoost Polder, Oostelijk Flevoland). Bij de plaatselijke VVV-kantoren vindt u plattegronden met wandel-, fiets- en autoroutes door de bollengebieden.

Fiets langs de tulpen

Nederland zou Nederland niet zijn zonder zijn miljoenen fietsen. Wat is dan ook een betere manier om te genieten van de heerlijke geuren, de plaatselijke cultuur en om deel uit te maken van dit kleurrijke landschap dan er doorheen te fietsen? Terwijl u zich vergaapt aan de unieke landschappen, leiden de kronkelende routes door de velden u vanaf het historische Leiden naar het prachtige Haarlem. Tijdens een bezoek aan de wereldberoemde Keukenhof krijgt u genoeg kansen om die ene prachtige foto te maken.

De Keukenhof

De Keukenhof is een onvergetelijke ervaring voor mensen van alle leeftijden. Het historische park met meer dan 2700 bomen bestrijkt tweeëndertig hectare, vol met tulpen, hyacinten, narcissen en andere lentebloemen. De bloemententoonstellingen in het park en unieke bloemenshows in de verschillende paviljoens zijn een geweldige lust voor het oog. De wereldberoemde Keukenhof in Lisse is geopend vanaf midden maart tot midden mei.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer