De Bollenstreek - Wat te doen in de Bollenstreek? - Holland.com
Foto: © Clemens Lettinck
Tulpen

De Bollenstreek

Tussen de drukke steden van de Randstad, bevindt zich een uniek gebied: de Bollenstreek. Uitgestrekte velden met kleurrijke bloemen.

  • Ontdek de unieke velden met kleurrijke bloemen.
  • Zie duizenden tulpen tijdens de lente in de Keukenhof.
  • Wandel door de duinen langs de kust.

De Bollenstreek is het gebied waar u moet zijn als u de wereldberoemde Hollandse bloemen met eigen ogen wilt aanschouwen. In deze streek verbouwen tulpenboeren hun gewassen en elk jaar in de lente en zomer levert dit prachtige plaatjes op. Wanneer de tulpen bloeien, kunt u genieten van lange gekleurde velden. Ontdek deze regio per fiets of wandelend door de Keukenhof.

Bloemencorso

Het grootste bloemenevenement in de Bollenstreek is het jaarlijkse bloemencorso. Een rijdende optocht van tientallen praalwagens vormt een kleurrijke stoet van Noordwijk naar Haarlem. De wagens beelden de mooiste creaties uit met behulp van duizenden bloemen. Na hun aankomst in Haarlem worden ze een dag tentoongesteld op de Grote Markt, zodat u de praalwagens nog eens rustig kunt bewonderen.

Kustplaatsjes

In de Bollenstreek kunt u ook uitstekend naar het strand. Wandel door de duinen of bezoek de mooie badplaats Katwijk en Noordwijk.

Flowers

Bloemen

Bewonder de beroemde Hollandse bloemen op de velden, de drijvende bloemenmarkt of op de bloemencorso’s.

Vond je dit interessant? Ontdek meer