Vogelkijkhut Kiekkaaste, Nieuwe Statenzijl
Vogelkijkhut Kiekkaaste, Nieuwe Statenzijl
Foto: © Marcel van Kammen Fotografie
Reisinspiratie

Virtuele manieren om Nederland te beleven

Wat is er leuker dan de vakantie - voorpret? Heb je al geboekt of is Nederland een van je droombestemmingen…, geniet alvast online van de attracties en musea, highlights en natuurgebieden. Het mooiste is dat je deze virtuele belevenissen kunt ervaren vanaf je eigen luie stoel het maakt niet uit waar ter wereld je je bevindt.

  • Ontdek de mooiste attracties in Nederland zonder de deur uit te gaan
  • Ontspan omringd door het Nederlandse landschap, in natuurparken en op stranden
  • Doe inspiratie op om je volgende bezoek te plannen

Een dag op het strand

Geniet van zee, zand en SPF30, enfin bij wijze van spreken. Spreid je handdoekje uit op het strand en stem digitaal af op het geluid van de golven en het kalmerende uitzicht. Op stranden door heel Nederland zijn webcams neergezet om de zonnige, winderige sfeer te recreëren. Van Scheveningen (kijk hier) tot de Waddeneilanden en op vele plekken daartussen kun je een zonnig plekje vinden om heerlijk te gaan liggen en te genieten van de sfeer van deze verrassend meditatieve livestreams.

De natuur en tuinen

Wandel door de Nederlandse duinen of een groen bos zonder de deur uit te gaan! Natuurmonumenten heeft een aantal rustgevende landschappen voor je bij elkaar gezocht, waarvan je via Google Street View kunt genieten. Wandel met behulp van de muis door Nationaal Park Schiermonnikoog, de polders van de Hoeksche Waard of de riviergezichten van Graveland in Gooi & Vecht. In de lente kun je virtueel rondlopen door de tuinen van de Keukenhof en de tulpen in elke kleur van de regenboog bewonderen. En om de lokale boombewoners beter te leren kennen ga je naar Rotterdam Zoo Blijdorp, waar je via de gierenwebcam kunt zien hoe pleegouders een gierenjong opvoeden.

Kunst en tentoonstellingen

We hebben al veel mogelijkheden besproken in ons artikel ’Musea online en Hollandse Meesters bij je thuis’ maar dat is slechts het topje van de culturele ijsberg! Je kunt bijvoorbeeld ook een virtuele rondleiding doen in het op street art gerichte Moco Museum of het Groninger Museum voor de moderne kunst. Het Zeeuws Museum in Zeeland biedt zijn collectie online aan naast leuke interactieve activiteiten, zoals kleurplaten en je eigen 17e-eeuwse schip bouwen. muZEEum, dat vlakbij ligt en is gewijd aan de zee, biedt videorondleidingen langs de meest interessante objecten. Er zijn ook indrukwekkende technische hoogstandjes, zoals de Google Arts & Culture-app waarmee je grote musea over de hele wereld kunt binnen wandelen. Het Kröller-Müller Museum moet je bijvoorbeeld echt zien. Met de Art Projector-functie kun je een schilderij van Gogh aan je eigen muur ‘hangen’. Of kijk rond in het Jheronimus Bosch Art Center met Google Street View.

Attracties en monumenten

Ook de populairste musea en attracties in Nederland verwelkomen gasten op digitale wijze. Het Anne Frank Huis geeft rondleidingen door het Achterhuis en heeft ook een web serie in vlogstijl uitgebracht, die je thuis kunt kijken. Als je op zoek bent naar avontuur, kun je door de Efteling  dwalen dankzij een virtuele tour die is gefilmd met een drone. Zo heb je de unieke kans om het park helemaal in je eentje te zien. Natuurlijk zijn er ook veel mogelijkheden om via Google Street View inspiratie op te doen voor je volgende bezoek. Bewonder de middeleeuwse architectuur van het Amsterdamse Kasteel Muiderslot of ontdek het door de mens aangelegde forteiland Pampus. Er zijn  360-graden beelden van veel van de bekendere kastelen en landgoederen in Nederland

Hotels vanuit je huis

Geniet van de architectuur en prachtige interieurs van monumentale hotels. Klik door de prachtige lobby’s van je favorieten op Google Street View en laat je inspireren voor je volgende bezoek. Ook Nederlandse initiatieven om een hotelervaring bij je thuis te brengen winnen aan populariteit. Laat een verrukkelijk ontbijt en lokaal welkomstpakket bij jou thuis bezorgen en geniet van de conciërge via WhatsApp en livestream entertainment met HomeSuiteHome, het eerste online hotel.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

}">