Prins Constantijn werd op 11 oktober 1969 geboren als derde zoon van Prinses Beatrix en Prins Claus. Hij heeft twee oudere broers Koning Willem-Alexander (1967) en Prins Friso (1968). De officiële titel van Prins Constantijn is Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg.

  • Prins Constantijn is de jongste zoon van Prinses Beatrix en Prins Claus.
  • Hij trouwde in 2011 met Laurentien Brinkhorst.
  • Samen met Prinses Laurentien heeft hij drie kinderen.

Het leven van Prins Constantijn

Prins Constantijn besloot eerst een jaar talencursussen te volgen in Frankrijk en Italië, nadat hij zijn vwo-examen had behaald aan het Eerste Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag. Vervolgens studeerde hij rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij ontving zijn meesterstitel in 1995 in de richting van burgerlijk recht en volgde in 2000 een MBA-studie aan het European Institute of Business Administration (INSEAD) te Fontainebleau in Frankrijk.

Een jaar later trouwde Prins Constantijn met Laurentien Brinkhorst in de Grote Kerk in Den Haag. Na het huwelijk in 2001 verhuisde Prins Constantijn naar Londen om vervolgens een jaar later al naar Brussel te verhuizen. Hier woont hij met zijn vrouw en drie kinderen: dochter Eloise (8 juni 2002), zoon Claus-Casimir (21 maart 2004) en dochter Leonore (3 juni 2006).

Werkzaamheden van Prins Constantijn

Prins Constantijn liep stage bij de Europese Unie in Brussel en is daarna in verschillende functies in de Europese politieke arena blijven werken. Alleen tussen 2001 en 2002 verhuisde hij naar Londen om als consultent aan de slag te gaan. Naast zijn werkzaamheden bekleedt Prins Constantijn diverse maatschappelijke- en erefuncties, waaronder Voorzitter van het Prins Bernhard Natuurfonds, Erevoorzitter van het Prins Claus Fonds en Beschermheer World Press Photo.