© Frank Kerbusch via Shutterstock
Categorie:Vervoer naar Nederland

Overige vliegvelden in Nederland

Naast Amsterdam Airport Schiphol kun je ook aankomen en vertrekken vanaf Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport, Groningen Airport Eelde, Maastricht Aachen Airport. Lees hier meer informatie over deze vliegvelden, ligging en bereikbaarheid.

  • In Nederland zijn er naast Amsterdam Airport Schiphol 4 andere vliegvelden waar je heen kunt vliegen voor jouw vakantie naar Nederland.
  • Eindhoven Airport is het grootste regionale vliegveld in Nederland en ligt centraal in Zuidoost-Brabant.
  • Vlieg je via Rotterdam The Hague Airport, dan arriveer je in het hartje van de Randstad.

Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is het grootste regionale vliegveld in Nederland. Dagelijks arriveren er vluchten op Eindhoven Airport vanuit bekende Europese steden zoals Marseille, Barcelona, Berlijn, Dublin en London.

Bereikbaarheid en ligging Eindhoven Airport

Eindhoven is een centraal gelegen vervoersknooppunt in Zuidoost- Brabant. De afstand tussen het centrum van Eindhoven en de luchthaven is 9 kilometer. Met de auto is het ongeveer een kwartier rijden. Daarnaast is er ook een regelmatige busverbinding tussen de luchthaven en het centrum. De AirExpressBus biedt een lijndienst aan tussen Eindhoven Airport, Den Bosch (30 min), Utrecht (1 uur) en Amsterdam (1,5 uur).

Eindhoven Airport is de ideale luchthaven voor jouw vakantie in het zuidelijke deel van Nederland. Binnen 30 minuten sta je in de twee andere bekende Brabantse steden Den Bosch en Tilburg en binnen 1 uur drinkt u een kopje koffie in Breda. Als je vanaf Eindhoven verder doorrijdt naar het zuiden, ben je binnen 1 uur in de gezellige stad Maastricht.

Rotterdam The Hague Airport

Dagelijks arriveren vluchten vanuit een groot aantal Europese steden op Rotterdam The Hague Airport, onder meer vanuit London, Rome, Madrid en Barcelona. Transavia en British Airways zijn de grootste gebruikers van deze luchthaven.

Bereikbaarheid en ligging Rotterdam The Hague Airport

De luchthaven heeft een zeer centrale ligging. Met de auto ben je in 15 minuten in het centrum van Rotterdam en in 30 minuten in het centrum van Den Haag. Daarnaast is er vanaf de luchthaven ook een goede verbinding met het openbaar vervoer naar de steden. Vliegen op Rotterdam The Hague Airport heeft als voordeel dat je arriveert in het hart van de Randstad én direct kunt genieten van uw stedentrip in Rotterdam of Den Haag. Ook steden zoals Delft, Leiden en kaasstad Gouda liggen binnen handbereik.

Groningen Airpoirt Eelde

Groningen Airport Eelde is uitgegroeid tot een internationale luchthaven en is gelegen op steenworp afstand (15 kilometer) van de stad . Zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer is er een goede verbinding vanaf de luchthaven naar het centrum van Groningen.

Bereikbaarheid en ligging Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde is dé ideale luchthaven voor een vakantie in alle noordelijke bestemmingen van Nederland. Zo sta je binnen 1 uur in de bekende noordelijke steden , Heerenveen en Drachten. Ook de andere noordelijke provincies (Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland) liggen op maximaal één uur reizen vanaf deze luchthaven.

Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport is gelegen in het zuiden van Nederland. Er zijn verschillende buslijnen die zorgen voor een goede verbinding tussen de luchthaven en de omliggende steden en Sittard.

Bereikbaarheid en ligging Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport is het ideale startpunt voor jouw vakantie in de provincie. Er is een goede verbinding tussen de luchthaven en omliggende steden zoals Maastricht en Sittard. Binnen 15 minuten sta je in het centrum van Maastricht en kun je aanschuiven op een van de gezellige terrasjes op het Vrijthof. Ook het bijzondere stadje Valkenburg en de gezellige steden Roermond en Sittard zijn binnen 30 minuten te bereiken.

Vond je dit interessant? Ontdek meer