© Iris van den Broek via NBTC Mediabank
Categorie:Het weer in Nederland

Koffer inpakken: welke kleren neem je mee?

Een weekendje Amsterdam, een fietstocht door Friesland of een kampeervakantie aan de kust: het soort vakantie dat je gaat houden in Nederland bepaalt voor een groot deel wat voor kleren je inpakt. Maar ook het seizoen speelt natuurlijk een grote rol. Kortom, welke kleding je het beste mee kunt nemen hangt van verschillende factoren af, maar toch hebben we vast wat tips voor je.

Zomer

Kom je in de zomer (juni, juli, augustus), dan kun je rekenen op flink wat zon en temperaturen boven de 20/25 graden overdag. Dus korte broeken, shirtjes, slippers en zwemkleding... Ook in de avond zal het comfortabel blijven, maar op de meeste avonden heb je dan toch iets warmers met lange mouwen nodig.

Voor- en najaar

In het voor- en najaar (maart, april mei en september, oktober, november) liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 10 en 20 twintig graden en draag je veelal een lange broek en lange mouwen. Echter, in het zonnetje kan het nog aangenaam warm kan worden en op sommige dagen is een korte broek/rokje meer dan genoeg. Kortom, het kan flink verschillen, dus wees voorbereid.

Winter

In de wintermaanden (december, januari, februari) is het vaak ronduit koud. In de nachten vriest het geregeld en ook overdag blijft het kwik onder 10 graden of zelfs onder nul. Dikke kleding dus! Warme truien, broeken, en jassen en voor de echte koude dagen handschoenen, sjaals, mutsen en warme schoenen.

Ten slotte, in welk seizoen je ook in Nederland bent, een buitje kan altijd vallen. Dus voor een goede wandeling op het strand of in het bos zijn laarzen en regenkleding altijd handig.

Vond je dit interessant? Ontdek meer