© NBTC / Castles & Country Houses storyline

Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en ligt vlak buiten Utrecht en slechts een half uur rijden van Amsterdam. Het heeft alles wat je van een kasteel verwacht; torens en transen, grachten, poorten en ophaalbruggen. Daarnaast heeft Kasteel de Haar prachtige tuinen en vele kunstschatten. Zonder twijfel behoort Kasteel de Haar tot een van de mooiste kastelen van Europa.

  • Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland.
  • Volg in de voetstappen van beroemdheden zoals Brigitte Bardot en Roger Moore en bezoek Kasteel de Haar.
  • Geniet van een heerlijke lunch in het Koetshuis.

Internationale jetset

Kasteel de Haar lijkt misschien Middeleeuws, maar werd begin twintigste eeuw gebouwd. In opdracht van baron Etienne van Zuylen van Nijevelt bouwde de beroemde Nederlandse architect Pierre Cuypers tussen 1892 en 1912 een nieuw kasteel op de restanten van het oude vervallen kasteel dat er al stond. In de jaren 60 werd het een plek waar de familie Van Zuylen van Nijevelt de internationale jetset ontving, van Brigitte Bardot en Coco Chanel tot Maria Callas en Roger Moore. Een bezoek aan Kasteel de Haar voelt als een reis naar de gloriedagen van de twintigste eeuw.

Spectaculaire tuinen

Architect Cuypers was samen met tuinarchitect Hendrik Copijn nauw betrokken bij het ontwerp van de tuin en het park. De tuinen moesten minstens zo spectaculair worden als het kasteel zelf. Wandel langs waterpartijen, moestuinen en volières en ontdek de verschillende Franse stijltuinen.

In 1912 kwam Hélin, de oudste zoon van Etienne van Zuylen van Nijevelt op 24-jarige leeftijd om het leven bij een verkeersongeluk. De Rozentuin met ruim 1200 rozen en 79 verschillende rozensoorten herdenkt zijn leven en is vooral in de zomer, als de rozen in bloei staan zeker een bezoekje waard.

Meer informatie vind je hier.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Museum MORE & Kasteel Ruurlo

Nederlandse kastelen en buitenplaatsen

Ervaar de geschiedenis en grandeur van de Nederlandse kastelen en buitenplaatsen.

Lees meer