© VisitBrabant

Kasteel Helmond, in hartje centrum, is de grootste waterburcht van Nederland. Het bijna 700 jaar oude kasteel kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1325. Vandaag de dag biedt Kasteel Helmond tal van activiteiten voor zowel individuele bezoekers als kinderen en families.

  • Een geschiedenis die terugggaat tot 1325
  • Een kasteel dat in het hart van Helmond ligt
  • Het hele jaar door activiteiten voor kinderen en gezinnen
Adres:
Kasteelplein 1
5701PP Helmond
Toon locatie in Google Maps

Openbare kasteeltuin

Nog meer dan in haar beginjaren ademt Kasteel Helmond vandaag de dag luxe en grandeur uit. Iets dat te bewonderen valt als je zelf rond en door de indrukwekkende verdedigingsburcht loopt. Het kasteel wordt omgeven door een openbare kasteeltuin met beelden die je gratis kunt bezichtigen. De tuin is dagelijks toegankelijk.

Hapje, drankje, kasteeltje

Kasteel Helmond ligt in hartje stad. Winkelen, musea, eten en drinken of een filmpje pakken, het is allemaal prima te combineren met een bezoek aan dit fraaie kasteel dat altijd in de buurt is. Maar ook van buiten de stad is Kasteel Helmond goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

Niet alleen voor individuele bezoekers is Kasteel Helmond een aanrader, ook voor groepen zijn er het hele jaar door activiteiten te vinden. Zo zijn er interessante rondleidingen met een kasteelgids en kunnen kinderen er speurtochten doen (in middeleeuwse kleding!) door de kasteelkelders.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vind je hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer