© NBTC / Castles & Country Houses storyline

Kasteel Hernen ligt in het schilderachtige Land van Maas en Waal. De 14e eeuwse toren stamt nog uit de tijd dat verdediging belangrijker was dan wooncomfort. In het kasteel komen de verschillende tijdsperioden tot leven. Beleef een unieke ervaring en loop over de overdekte weergangen.

  • Ontdek deze gave middeleeuwse burcht met unieke overdekte weergangen.
  • Ga terug in de tijd met als gids een “pratende” lantaarn die je vertelt over de verhalen van het kasteel.
  • Combineer je bezoek met een wandeling of fietstocht in de landelijke en waterrijke omgeving van Hernen.
Adres:
Dorpsstraat 40
6616AH Hernen
Toon locatie in Google Maps
In Kasteel Hernen doe je meteen een stap terug in de tijd. De toren stamt nog uit de 14e eeuw. Het kasteel heeft een lange geschiedenis en was in handen van een aantal adellijke families. De laatste eigenaar (1883) was mevrouw A.M. Metelerkamp van Bronkhorst den Tex. Haar dochter schonk kasteel Hernen met de omringende tuin in 1940 aan Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen, die dat jaar ook is opgericht.

De pratende lantaarn vertelt kasteelverhalen

Laat je meenemen door het kasteel met als gids een “pratende” lantaarn. De gids vertelt je de bijzondere verhalen van het kasteel, gezien door de ogen van de kasteelheer zelf of – voor de kinderen - als een kleine muis. Wat komt er allemaal bij kijken als je een 16e eeuws kasteel wilt aanpassen aan de woonwensen van de eigen tijd?

Unieke overdekte weergangen

Kasteel Hernen is goed bewaard gebleven en beschikt als enige kasteel in Nederland over overdekte weergangen. In 2002 vonden archeologen vlakbij het kasteel de resten van veldovens uit de 14de eeuw. Hierin werden de stenen van het kasteel gebakken.

Het kasteel ligt in een afwisselend en waterrijk buitengebied met bossen en lanen, graslanden en oude rivierlopen. Bezoek het kasteel en ontdek ook de mooie omgeving.

Bezoekersinformatie

Je kunt Kasteel Hernen bezoeken van april tot en met oktober. Het kasteel is geopend op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag om 13:00 – 17:00 uur. In de wintermaanden is het kasteel gesloten, maar zijn er wel speciale evenementen voor jong en oud.

Er is parkeergelegenheid en horeca voor een kopje koffie of thee tijdens openingstijden. Vanwege trappen is bezichtiging van het kasteel minder geschikt voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Museum MORE & Kasteel Ruurlo

Nederlandse kastelen en buitenplaatsen

Ervaar de geschiedenis en grandeur van de Nederlandse kastelen en buitenplaatsen.

Lees meer