© iStock
Categorie:Kastelen en Buitenplaatsen

Wandelen rondom kastelen

De kastelen en buitenplaatsen liggen vaak op de mooiste plekken in de natuur. Er zijn diverse wandelroutes rondom kastelen. Wandel over de paden van de kasteel parken en tuinen of volg wandelroutes die u leiden door de landgoederen en de natuurlijke omgeving eromheen.

  • Geniet van de vele, prachtige kastelen die Nederland rijk is.
  • Wandel rondom kasteel Amerongen en over het landgoed Twickel.
  • Maak een wandeling met onze handige routekaarten.

Wandelen rondom kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is één van de weinige kastelen in Nederland die buiten de dijken in de uiterwaarden ligt. Het is een van de best bewaarde buitenhuizen uit de Gouden Eeuw van Nederland. Rondom Kasteel Amerongen ligt een wandelroute van 11 kilometer waarvan maar liefst 90% over onverharde wegen leidt. De wandelroute duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten en is niet bewegwijzerd. Maar met de tekening en beschrijving uit bijgaande download is deze route eenvoudig te volgen.

Download de wandelroute rondom Kasteel Amerongen.

Wandelen rondom landgoed Twickel

Wandel over het grootste particuliere landgoed van Nederland, Twickel. Landgoed Twickel is maar liefst 4.000 ha groot en vindt u in het Oosten van Nederland. De tuinen van Twickel staan ook wel bekend als het Twents Hof van Eden en tonen de tuinhistorie sinds de renaissance. De wandelroute rondom Twickel is 17 kilometer, maar kan ingekort worden tot een route van 10 kilometer waar u zo’n 2,5 uur over doet.

Download de wandelroute rondom Landgoed Twickel.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Museum MORE & Kasteel Ruurlo

Nederlandse kastelen en buitenplaatsen

Ervaar de geschiedenis en grandeur van de Nederlandse kastelen en buitenplaatsen.

Lees meer