© NEMO DigiDaan
Categorie:Kunst en cultuur

De 3 leukste musea voor kinderen

Gaat u deze herfst met kinderen op vakantie naar Nederland? Dan is een bezoekje aan een museum een leuk uitje. Want er zijn volop musea die voor kinderen spannend, leerzaam en avontuurlijk zijn en waar ze ongetwijfeld van zullen genieten. Wij hebben de 3 leukste musea op een rijtje gezet.

  • Leer van alles over wetenschap en technologie in het grootste science center van Nederland: Nemo.
  • Ontdek hoe de wereld is ontstaan is in het Museon-Omniversum.
  • Kijk rond in een echt VOC schip en ontdek de maritieme geschiedenis in het Scheepvaartmuseum.

Nemo Amsterdam

Nemo Amsterdam is het grootste science center in Nederland. Kinderen leren op een leuke interactieve manier van alles over wetenschap en technologie. Nemo heeft vijf verdiepingen met onder meer demonstraties, exposities, workshops en laat alle zintuigen prikkelen! Kortom een bezoek aan Nemo is educatief en leuk (ook voor volwassenen).

Museon-Omniversum

Museon-Omniversum in Den Haag is een interactief museum voor cultuur en wetenschap waar de kinderen op een leuke en leerzame manier ontdekken hoe de wereld is ontstaan. Van dinosaurussen, ontstaan van de aarde, Noordpool tot en met oorlogen en vrede. Museon heeft al deze thema’s op een toegankelijke eenvoudige vertaald voor het publiek, en dat maakt een bezoek aan Museon ontzettend leerzaam voor jong en oud!

Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. Het museum heeft een bijzondere collectie over de maritieme geschiedenis van Nederland. Kinderen kunnen op een interactieve manier meer leren over de scheepvaart en zelfs rondkijken op een echt VOC schip. Een bezoek aan het Scheepvaartmuseum is ontzettend leuk en bijzonder! 

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer