a chair designed by rietveld
Categorie:Kunst en cultuur

Dutch Design Musea

Er zijn zoveel invloedrijke Nederlandse ontwerpers, dat het voor musea heel makkelijk is om een geweldige designcollectie aan te leggen. De vraag voor liefhebbers van design is: waar moet ik beginnen?

  • Bezoek het nijntje museum of het Rietveld Schröderhuis in Utrecht.
  • Bewonder design en kunst in Rotterdam.
  • Ontdek wat designsteden Arnhem en Eindhoven u te bieden hebben.

Nijntje en Rietveld in Utrecht

Rietveld en Nijntje hebben één ding gemeen: Utrecht is hun geboortestad. Het Centraal Museum en het Rietveld Schröder Huis geven u het beste inzicht in het leven en werk van een van de grootste architecten en ontwerpers op aarde. Het nijntje museum vertelt het verhaal van nijntje en haar bedenker Dick Bruna.

Design en kunst in Rotterdam

Ontdek een enorme variëteit aan kunst, fotografie, mode en design in de Kunsthal Rotterdam en het Boijmans van Beuningen. Beiden hebben een uitstekende, internationale reputatie en zijn uw tijd en geld meer dan waard.

Twee Designhoofdsteden

Begeef u tussen aanstormend modetalent in Arnhem. Of bezoek de designhoofdstad: Eindhoven. Probeer een bezoek aan het Design Huis Eindhoven te combineren met het grootste design evenement van Nederland.

Klassiek en modern

Bent u op zoek naar een traditioneel ontwerp met een moderne afwerking? Royal Delft is gespecialiseerd in aardewerk en koesteren zowel eeuwenoude tradities als moderne kunstenaars. Het Zuiderzee Museum combineert historische objecten met hedendaagse ontwerpen.

Kortom, Nederland heeft heel veel te bieden. Het wordt tijd dat u Dutch Design ontdekt!

Dutch Design wordt zeer gewaardeerd om zijn eenvoudige en heldere karakter. Op zoek naar een winkel om Dutch Design te kopen? Hier zijn onze favorieten!

Vond je dit interessant? Ontdek meer