Categorie:Met kinderen

Bezoek een dierentuin

Zeg gewoon dat u het voor de kinderen doet en ondertussen geniet u zelf volop mee! Want de vele dierentuinen in Nederland zijn mooi, educatief en zeker in het voorjaar boordevol nieuw leven.

  • Bewonder de reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark.
  • Ontdek Artis in Amsterdam: de oudste dierentuin in Nederland.
  • Ga op safari en geniet van het wild in Nederland.
Het voorjaar in Nederland is ideaal voor een bezoek met kinderen. Het zonnetje gaat weer schijnen, de stranden worden weer drukker en de natuur komt weer tot bloei. En dat blijkt ook in de vele mooie dierentuinen in Nederland. Want ook daar komen de dieren tevoorschijn. Sommigen uit hun winterslaap en anderen uit een eitje.

Artis Amsterdam

Bijvoorbeeld bij Artis in Amsterdam, de oudste dierentuin in Nederland. Naast een prachtig aquarium, een planetarium en een zoölogisch museum, hebben ze hier talloze dieren die in deze tijd jongen krijgen. Daarnaast is er elk voorjaar van alles te doen. Van toneel tot muziek tot lezingen; voor u en de kinderen is het een feestje!

...en vele andere dierenparken.

Maar er zijn nog veel meer dierenparken in Nederland. Zoals de prachtige 'Diergaarde Blijdorp' in Rotterdam, met z'n Sumatraanse tijgers en de beroemde gorilla Bokito. Of WILDLANDS Adventure zoo Emmen, GAIAZoo in Limburg, Ouwehands Dierenpark of de Beekse Bergen waar u een echte safari per auto kunt doen.

Vogels, vlinders en vissen

Naast deze grote dierentuinen zijn er ook vele gespecialiseerde parken. Zo zijn er mooie aquaria als Sea Life Scheveningen of het Zeeaquarium in Bergen aan Zee. Een schitterend dolfinarium in Harderwijk en vele vogel- en vlindertuinen met de meest bijzondere exemplaren. Stuk voor stuk leuke uitjes met de kinderen, zeker in de lente.

Vond je dit interessant? Ontdek meer