Categorie:Ontdek de natuur

Fietsen langs nieuwe Biesboschnatuur

Adres:
Baanhoekweg 53
3313LP Dordrecht
Toon locatie in Google Maps

Fietsen in een watergetijdegebied als de Biesbosch? Jazeker! In en rondom Nationaal Park De Biesbosch kunt u mooie fietstochten maken. Maak eens tochtje door oude polders en langs nieuwe natuurgebieden. 

  • Fiets in de Biesboschregio lang polders, weilanden, akkers, rivieren en lintdorpen.
  • Kies je route en ga op ontdekking in de Biesboschnatuur!
  • Fietsverhuur in de omgeving is mogelijk

Natuur in ontwikkeling

Je fietst in deze omgeving over dijkjes met oude knotwilgen, langs polders vol weidevogels en door lintdorpen langs de rivieren. Maar ook langs nieuwe natuurgebieden die volop in ontwikkeling zijn. Op het eiland van Dordrecht wordt een nieuw natuur- en recreatiegebied ontwikkeld waar je al fietsend alle karakteristieke facetten van de Biesbosch beleeft.

Fietsroutes

Er zijn twee ANWB fietsroutes die door Nationaal Park De Biesbosch leiden. De Eiland van Dordrechtroute van 33 km voert langs het riviertje Wantij door de Nieuwe Dordtse Biesbosch en Boswachterij De Elzen. Met de Biesboschroute van 48 km fiets je zowel door het Hollandse als het Brabantse deel van de Biesbosch. Het Toeristisch Overstap Punt (TOP) bij de waterbushalte Hollandse Biesbosch geeft via een informatiebord tips voor fiets- en wandelroutes.

Tip van de redactie: Dordrecht en de beginpunten van deze fietsroutes zijn ook makkelijk bereikbaar met de waterbus vanuit Rotterdam!

Vond je dit interessant? Ontdek meer