© Restaurant De Kas
Categorie:De Nederlandse Keuken

10x dineren op bijzondere locaties

Nederland is rijk aan heerlijke restaurants is voor echte foodliefhebbers ook een heerlijke bestemming om uw culinaire hart op te halen! Naast vele lekkere restaurants, nieuwe restaurant formules en Michelin restaurants, zijn er in Nederland ook locaties met een bijzonder karakter die nog net iets extra’s toevoegen aan uw culinaire avond. Wat dacht u bijvoorbeeld van dineren in de beroemde Euromast, koekjesfabriek of in een treinrestaurant.

  • Geniet van een culinaire avond met tienduizenden lichtjes van Rotterdam.
  • Dineer in een oude treinwagon in Rotterdam.
  • Proef de gerechten uit de eigen groente- en kweektuinen bij De Kas in Amsterdam en Villa Augustus in Dordrecht.

1. Restaurant Brasserie Euromast

De Euromast is het bekende icoon van de Rotterdamse stad waar u niet alleen van een adembenemend uitzicht kunt genieten maar ook zelfs kunt dineren! In de keuken worden heerlijke duurzame en dagverse producten bereid. Het restaurant is ook kindvriendelijk. Laat de tienduizenden lichtjes van Rotterdam het decor zijn van uw etentje, met prachtige uitzicht over de stad Rotterdam is dit ultiem genieten! Let op: De Euromast is een attractie dus u betaalt altijd entree.

Adres: Parkhaven 20, Rotterdam

2. Villa Augustus

Vroeger was het een watertoren en pompgebouw en nu doen ze dienst voor hotel en restaurant: Villa Augustus. Het restaurant ligt midden in de groentetuin waar de meeste ingrediënten ook verbouwd worden. Elk seizoen verandert de menukaart en staat de kaart vol met seizoensgerechten. De trots van de kok is de houtoven die gebruikt wordt om gerechten te roosteren of te bakken. Lekker en bijzonder eten dat doet u zeker bij Villa Augustus!

Adres:  Oranjelaan 7, Dordrecht

3. Restaurant De Kas ★☆☆

In een acht meter hoge voormalige glazen kas van de plantsoendienst van Amsterdam, vindt u het unieke restaurant De Kas. Alles draait hier om pure ingrediënten, die in de naastgelegen kwekerij zelf worden verbouwd. Dineer in een prachtige omgeving en laat u culinair verrassen bij De Kas. Leuk te weten: van mei tot oktober kunt u ook een rondleiding krijgen door de kweektuinen.

Adres: Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam

4. Restaurant Chateau Neercanne

Het restaurant is kasteel en biedt geweldig uitzicht op de tuinen en prachtige omgeving. De wijnkelder in de met kaarsen verlichte grotten vormt een prachtige entourage voor een aperitief. Chateau Neercanne staat garant voor een culinaire belevenis die u niet snel zult vergeten.

Adres: Cannerweg 800, Maastricht

5. Gare Du Nord

Bij Gare Du Nord dineert u in een oude treinwagon uit 1980. De gerechten worden bereid met lokale, seizoensgebonden en 100% biologische ingrediënten. Ontdek de smaakvolle bijzondere kaart op deze bijzondere locatie in Rotterdam!

Adres: Anthoniestraat 2, Rotterdam

6. REM eiland restaurant

REM eiland Restaurant Amsterdam is een oud booreiland omgebouwd tot restaurant in de Amsterdamse haven. Het restaurant is gevestigd op twee- en driehoog en heeft een heerlijke Franse keuken. De kaart is vriendelijk geprijsd met lekkere wijnen. Vanaf het restaurant heeft u adembenemend uitzicht op het IJ en Amsterdam. 

Adres: Haparandadam 45-2, Amsterdam

7. Watertoren Utrecht

Dit toprestaurant is gevestigd in de oude watertoren Heuveloord: een waar herkenningspunt in Utrecht Zuid. Omgebouwd tot wat het nu is, kunt u hier al dinerend genieten van een prachtig uitzicht. Onderaan de toren bevindt zich het terras en op de bovenste twee verdiepingen kunt u heerlijk dineren. De schuifpui kan gedeeltelijk open, wat met mooi weer extra genieten betekent!

Adres: Heuveloord 25a, Utrecht

Watertoren Urban Cafe & Kitchen in Utrecht

8. Dinner in Motion

Dinner in Motion dompelt je onder in verschillende fantasiewerelden, zonder dat jezelf van tafel gaat. Het ene moment zit je in een onderwaterwereld met wuivende koralen en grazende schildpadden, het volgende moment wordt je omgeven door de Nachtwacht van Rembrandt. Geniet van een 6-gangen menu en een spectaculaire 360-graden digitale show.

Adres: Piazza 64, Eindhoven

9. Hotel de Goudfazant

Bij Hotel de Goudfazant dineert u in een grote oude garage met uitzicht over het IJ. De inrichting is strak, industrieel met her en der nog een geparkeerde auto zoals een klassieke 911 Porsche. De gerechten van Hotel Goudfazant zijn gebaseerd op de Franse klassieke keuken en de kaart wisselt regelmatig. De locatie van Hotel Goudfazant is goed te bereiken met de pont en volop parkeergelegenheid. Laat u culinair verrassen op deze mooie locatie!

Adres: Aambeeldstraat 10 H, Amsterdam

10. Verkadefabriek

De Verkadefabriek is een oude koekjesfabriek in ’s-Hertogenbosch. De Verkadefabriek is vandaag de dag een culturele ontmoetingsplek met theaterzalen, fimzalen, clubzaal en een prachtig café-restaurant. De kaart is wisselend en elke maandag en dinsdagavond is het ‘Food for Film’ waar u film met een lekker hapje eten kunt combineren.

Adres: Boschdijkstraat 45, ‘s-Hertogenbosch

Vond je dit interessant? Ontdek meer