© Michelin
Categorie:De Nederlandse Keuken

10x Michelin restaurants in Nederland

Na Frankrijk en België mag ook Nederland zich rekenen tot een culinaire bestemming van wereldklasse. Elk jaar worden de Michelinsterren uitgereikt en die vormen de ultieme waardering voor gastronomische kwaliteit en gastvrijheid. En Nederland doet het goed als het gaat om deze onderscheiding, zo telt Nederland 100 restaurants met 1, 2 of 3 Michelinsterren. Kortom Nederland is ook zeker dé bestemming voor de culinaire fijnproever.

  • Nederland behoort tot een culinaire bestemming van wereldklasse.
  • Nederland heeft meer dan 100 restaurants met 1, 2, of 3 Michelinsterren.
  • Beleef een hoogstaande culinaire avond in een van de beste restaurants van Nederland.

Onze selectie van 10 Michelin restaurants in Nederland:

1. De Librije ★★★

Het restaurant van Jonny en Thérèse Boer, nummer 57 op de lijst van beste restaurants ter wereld, tovert de meest bijzondere gerechten op tafel. Veelal met lokale producten, maar vooral zonder fratsen en recht uit het hart.

Adres: Broerenkerkplein 13-15, Zwolle

2. Inter Scaldes ★★★

Jannis Brevet verdiende al meerdere Michelinsterren bij verschillende toprestaurants. Kenmerkend voor zijn kaart zijn de invloeden van de Zeeuwse wateren, én de kazen en fruit uit de Bevelandse polder.

Adres:  Zandweg 2, Kruiningen

3. Aan de Poel ★★☆

In een kosmopolitische sfeer, met bovendien het mooiste terras van Nederland, kookt chefkok Stefan van Sprang frisse en creatieve gerechten van absoluut topniveau.

Adres: Handweg 1, Amstelveen

4. De Kromme Watergang ★★☆

De keuken van chefkoks Edwin en Blanche Vinke is gebaseerd op aardse en zilte smaken van lokale producten, verwerkt in overheerlijke gerechten die passen in het Zeeuwse en Vlaamse landschap. Een absolute smaaksensatie.

Adres: Slijkplaat 6, Hoofdplaat

5. Beluga Loves You ★☆☆

Chefkok Hans van Wolde kookt tegenwoordig kleinere en betaalbare gerechtjes van absolute topklasse. In een moderne, open sfeer kunt u deze heerlijkheden proeven van zijn eigentijdse creativiteit en verfijning.

Adres: Plein 1992 12, Maastricht

6. Fred ★★☆

In een schitterend pand kookt chef Fred Mustert volgens de no-nonsense stijl die u mag verwachten in een no-nonsense stad als Rotterdam. Pure producten bereidt op de lekkerste en origineelste manier, daar staat Fred voor.

Adres: Honingerdijk 263-265, Rotterdam

7. De Kas ★☆☆

Ook op de Amsterdamse Zuidas eet je mooie producten uit eigen moestuin. Het restaurant van Luc Kusters is het vlaggenschip van de Dutch Cuisine, een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur promoot. De groenten van Bolenius zijn ver buiten de Nederlandse grenzen beroemd.

Adres: Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam

8. De Lindenhof ★★☆

Chefkok Martin Kruithof en zijn vrouw ontvangen u in een prachtige, huiselijke omgeving en serveren de meest unieke smaaksensaties. Niet voor niets beloond met twee Michelinsterren!

Adres: Beulakerweg 77, Giethoorn

9. Spectrum ★★☆

Op de benedenverdieping van het Waldorf Astoria hotel in Amsterdam bevindt zich restaurant Spectrum. Voel de grandeur terwijl u dineert op een prachtige locatie met uitzicht over de privé binnentuin. Hier zult u genieten van voortreffelijke culinaire smaaksensaties samengesteld door huidig executive chef van Waldorf Astoria Amsterdam, Sidney Schutte, met zijn partner Geralda Joziasse als food & beverage manager.

Adres: Herengracht 542 - 556, Amsterdam

10. De Nieuwe Winkel ★★☆

Heb je het over botanische gastronomie, dan heb je het over Emile van der Staak. Struinend door het voedselbos selecteert hij de planten voor zijn nieuwste gerechten. Herkomst is immers net zo belangrijk als smaak voor de wereldverbeteraars van De Nieuwe Winkel.

Adres: Gebroeders van Limburgplein 7, Nijmegen

Tip: wilt u tijdens uw vakantie in Nederland in één van de sterrenrestaurants eten, vergeet dan niet ruim van tevoren te reserveren.

Download hier de volledige lijst met alle Michelin sterrenrestaurants in Nederland.

Lees meer

Vond je dit interessant? Ontdek meer