Coastline Brouwersdam
© Frans Blok via Shutterstock

Op zoek naar actie en avontuur? Dan is kitesurfen iets voor jou! Deze sport is een combinatie van een aantal verschillende sporten als windsurfen, paragliding en snowboarden. Met een vlieger en een board scheer je over het water en spring je naar grote hoogten.

  • Ga alleen kiten bij een officiële kitesurfspot.
  • Neem bij weinig of geen ervaring eerst lessen.
  • Geniet van de zon, de wind en het water.

Waar kitesurfen in Nederland?

De beste plaats om te kitesurfen is het noorderstrand van Terschelling. De wind is hier harder dan aan het vasteland. Als het tij hoog is, kun je ook op de zuidkant van het eiland kitesurfen. Andere goede plaatsen zijn Callantsoog en Groote Keeten. Het strand van Groote Keeten is in het hoogseizoen het meest geschikt, doordat het strand breder is en het er rustiger is.

Kitesurfen in Zeeland

De Zeeuwse stranden zijn ideaal voor watersporters. Met zoveel stranden in de buurt, is er altijd wel een strand waar de wind precies goed staat. In Zeeland is volop ruimte voor iedereen die houdt van een portie adrenaline!

Kitesurfen in Friesland

Behalve op Terschelling kunt u ook uitstekend kiten in Workum. Deze kitesurfspot behoort tot een van de beste van Europa. Met een stabiele wind vanaf het IJsselmeer en de ondiepe kustlijn is deze plek ideaal om het kitesurfen te leren. Er zijn kitesurfscholen aanwezig.

Waar kun je het leren?

Wanneer je begint met kitesurfen is het verstandig om een rustige, ondiepe plaats op te zoeken. Het is raadzaam om in de buurt van ervaren kitesurfers te blijven zodat je hen om hulp kunt vragen. De wind speelt ook een belangrijke rol. Een matige wind uit één richting is goed om te beginnen. Veel badplaatsen hebben een kitesurfschool. Ze organiseren regelmatig lessen.

Zandvoort beach
Categorie: Bestemming

Nederlandse kust

Ontdek de Nederlandse kust met 250 km aan stranden, duinen, zeeweringen en de mooiste badplaatsen. Bekijk de regio’s aan de Noordzee en boek een fijne vakantie aan zee.

Vond je dit interessant? Ontdek meer