Foto: © Floriade 2022
Categorie:Nieuws & Events

Floriade 2022

Eens in de 10 jaar komt iedereen met een groen hart bijeen om samen te proeven, ruiken en genieten van groen. Op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere geniet je van 14 april t/m 9 oktober 2022 een half jaar lang van groen. Hier ontdek je de toekomst van de stad met het thema Growing Green Cities, waar de Nederlandse tuinbouwsector samen met 40 internationale exposanten groene oplossingen presenteert die het leven in steden leuker, mooier en duurzamer zullen maken. De Floriade inspireert bezoekers om groener en gezonder te leven.

Als professional in de reisindustrie wil je natuurlijk alles over de Floriade weten: wat is het, waar is het, welke reispakketten zijn er, wat kost een kaartje, waar kan ik foto’s en filmpjes vinden en nog veel meer

Daarom hebben we al deze informatie alvast voor je verzameld. Neem contact op met een van onze reisprofessionals als je niet kunt vinden wat je zoekt.

Feiten & Cijfers

  • De wereldtuinbouwtentoonstelling is een thematische variatie van de Wereldtentoonstelling
  • 7e editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade
  • Het thema voor 2022: Growing Green Cities
  • Almere is centraal gelegen op 30 kilometer van Amsterdam
  • 600.000 m2/60 hectare
  • Er worden 2 miljoen bezoekers verwacht (72% nationaal en 28% internationaal)
  • 850 meter lange kabelbaan
  • Locaties voor zakelijke bijeenkomsten in het Floriade Park en de directe omgeving
  • Meer dan 400 nationale en internationale deelnemers
  • Van 14 april 2022 tot en met 9 oktober 2022

Bekijk deze video

Highlights Floriade 2022

Arboretum east
Cablce car Station

Arboretum: het arboretum is een bomen- en plantenencyclopedie waar je doorheen kunt lopen. Het vormt de groene infrastructuur van de expo en van de stadswijk Hortus die daarna op het terrein verrijst. Alle bomen die er worden geplant, dragen bij aan een duurzame, groenere en gezondere stad en stimuleren de biodiversiteit. 

Kabelbaan: bezoekers kunnen een spectaculaire rit van 5 minuten maken in de 850 meter lange kabelbaan boven het park. In een gondel reis je snel heen en weer tussen het noordelijke en zuidelijke deel van het Floriade park. Onderweg zie je het arboretum vol bomen, planten, struiken en bloemenborders, de Expo locaties van de internationale exposanten en alle andere interessante plekken. Het is bovendien een prachtige demonstratie van het potentieel van de kabelbaan als duurzaam vervoersmiddel in de stad.

Bobbling Forest

Drijvend bos”: Na 5 jaar in de haven van Rotterdam Rijn te hebben gedreven, werd het levende kunstwerk ‘Bobbing Forest’ verplaatst naar het Weerwater in Almere. De gemeente Rotterdam leende het kunstwerk, dat werd gemaakt door het bedrijf Mothership, twee jaar uit aan Almere. Het bestaat uit 20 hergebruikte boeien uit de Noordzee waarin 20 Nederlandse iepen staan. De drijvende bomen zorgen voor meer groen, compenseren Co2-uitstoot en verlagen de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Tijdens de Floriade Preview 2021 en de  Expo in 2022 kunnen bezoekers de installatie bekijken vanuit de kabelbaan, de rondvaartboot en vanaf het terras op het  Weerwater.

Floriculture

Urban district Hortus”: Duurzaam betekent ook voor toekomstige generaties. Dat is de Hortus. Hier worden woningen en andere buurtvoorzieningen gebouwd. Daarmee is de overgang van evenementenlocatie naar stadswijk zo duurzaam mogelijk: voor het evenement wordt het skelet van een stadswijk uitgezet, die vervolgens meer dan 100 jaar meegaat. 

Enorm panoramisch kunstwerk op de façade: Bezoekers zullen het indrukwekkende façadekunstwerk gecreëerd door MVRD en de Vlaamse kunstenaar Alex Verhaest op de Flores Toren kunnen bewonderen. Deze staat op een centrale locatie in de Hortus, de toekomstige stadswijk die verrijst na de Floriade. Het kunstwerk vat de beplantingscatalogus van het Arboretum samen: hoe kleiner de afbeelding van de plant, hoe verder weg deze staat. Zo vormt het een referentiewerk waarmee bezoekers het Arboretum kunnen verkennen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ga naar Bloemen