Marqt et les marchés

Denise Kortlever, mardi 5 mars 2013 , 356 fois

28 parmi 31 personnes a trouvé cet article positive.

Marqt is een nieuwe marktplaats, een winkelketen die authentieke voeding verkoopt als alternatief op de traditionele supermarkt. De winkels in Amsterdam, Haarlem en Den Haag Rotterdam verkopen vers, biologisch voedsel in een inspirerende en aantrekkelijke omgeving. Oprichters Quirijn Bolle en Meike Beeren, die beiden voor internationale etenswarenbedrijven hebben gewerkt, zagen dat er niet veel ruimte was voor verse, echte voeding en vonden dat het tijd was voor een verandering. “Klanten staan steeds meer stil bij het welzijn en de oorsprong van de producten die zij kopen en kunnen vaak in de traditionele supermarkt geen echt eten krijgen. Marqt brengt klanten samen met boeren en producenten die juist die authentieke producten aanbieden”.

“Echt eten” staat centraal in het concept van Marqt. Volgens Marqt is echt eten authentiek (geen additieven of twijfelachtige e-nummers en bij voorkeur biologisch), geproduceerd met respect voor het milieu (duurzame producten zonder “bittere nasmaak”), echt vers (lokale en seizoensproducten) en geïnspireerd (enthousiaste producenten die geven om wat ze doen). Bovendien is het ook echt lekker (elk product wordt getest op smaak, geur en textuur).

Het concept doet misschien denken aan de Whole Foods supermarkten maar Marqt is uniek in de zin dat de keten zich richt op lokale producten. Marqt maakt zoveel mogelijk gebruik van lokale leveranciers en wil contact op gang brengen tussen de klant en de producent. Op bordjes in de winkel staat informatie over de boerderij waar de schapenkaas is gemaakt, bijvoorbeeld, wie het verse desembrood heeft gebakken en wie de wasabi hummus en ratatouille met geitenkaas heeft gekookt. Omdat alle etenswaren op een aantrekkelijke en verleidelijke manier worden gepresenteerd, is het bijkans onmogelijk om de winkel uit te lopen zonder een grote boodschappentas vol producten die je meteen wilt proeven.

Ook op de vele populaire markten kun je in de meeste steden authentieke etenswaren kopen. Een uitschieter is de Pure Markt in Amsterdam, Den Haag en Amstelveen. Hier vindt de liefhebber van goed eten alles van versgebakken crêpes en op houtvuur bereidde pizza tot scharrelvlees, lokaal bier en Engelse pies. Op zaterdag staan op de Noordermarkt en de biologische markt op de Nieuwmarkt (beide in Amsterdam) ook gepassioneerde producenten van een grote verscheidenheid aan heerlijke verse etenswaren.

En savoir plus sur les environs
Marqt et les marchés