Badesæsonen begynder i Haag

30 Mar 2017

Årets største beach party i Nederlandene kommer til Haag i 2017: BonFire Beach Fest som organiseres af Lustr. Arrangementet løber af stablen under åbningen af strandsæsonen i slutningen af april til starten af maj og varer to dage. Musik, kultur og sportsaktiviteter vil finde sted på tre forskellige lokationer omkring Zwarte Pad-havnen i Haag.

Scheveningen, strandbyen lige uden for Haag, som arrangerer festen, besøges allerede hvert år af millioner af turister, som kommer hertil for at nyde kysten uden for storbyen. En sådan smuk og eftertragtet by er perfekt til at starte strandsæsonen på.

Årets festivaltema er ild. Det passer perfekt sammen med det Scheveningen er kendt for: Fyrværkerier og bål. Besøgende kan forvente sig vilde ildshows, poi-dansere, lysshows og fyrværkerier, tango, flamenco og et fakkeloptog. I samarbejde med Haags kommune og turistinformationen i Scheveningen vil også den smukke boulevard og mole være involveret i denne to-dages fest. Arrangørerne regner med at omkring 50.000-100.000 gæster vil besøge byen i disse dage.

I denne periode er der desuden flere events i Haag, fx Kongens dag, Hollands nationaldag, den 27/4. Der vil da være mange sjove aktiviteter i centrum. Også den 5/5, den nationale befrielsesdag i Holland, fejres i Haag med ”Bevrijdingsfestival”: En stor festival med 6 forskellige scener for at fejre den hollandske frihed med de største artister under temaet ”Frihedens ambassadører”. Dette event finder sted i parken Malieveld i Haag, og der er gratis entré.