Bli designer för en dag

23 Mar 2017

Upptäck de bästa designställena i Eindhoven med cykel eller till fots, och njut sedan av en läcker lunch på den ultimata designplatsen: De Kazerne. En plats där design, konst och teknologi möts., en plattform för den kreativa industrin. Efteråt kommer du att ha gott om inspiration för att designa din egen designväska hos Citydwellers. Väskan kommer du att tillverka av stadsbanderoller som har använts för marknadsföring vid olika event.  Citydwellers är en designbutik som erbjuder rättvisemärkta produkter med hållbar kvalitet inom områdena social design, livsstil och mode. Om du vill kan du också välja att designa din egen hängare för plantor som görs av återvunna banderoller för Dutch Design Week som äger rum i Eindhoven, och naturliga rep.

Du finns olika sätt att upptäcka konceptet ”designer för en dag”. Antingen kan du göra det till fots på egen hand utan guide, och följa den utstakade promenaden på ca 2 timmar som ger dig inspiration inför din designsession hos Citydwellers. Det går också att göra en längre tur på cykel, då en designad hyrcykel ställs till ditt förfogande. Samma turer kan också göras med en guide som berättar om de olika design riktningarna och vad som händer inom designvärlden i Eindhoven.

Du kan också ta skapandet till nästa nivå genom att vara designer för en dag på ”Design Area”. Då blir du en riktig lokal designer som får ta med dig ett riktigt praktstycke hem från Eindhoven. Producera en Rietveld-stol, en möbel i Piet Hein Eek-stil eller ett konstverk inspirerat av Mondrian.

När du besöker Eindhoven och har visiret inställt på design, kan du absolut inte missa Strijp-S. Området är det kreativa och kulturella hjärtat av Eindhoven och ägdes tidigare av elektronikjätten Philips. Numera är det hem för många nytänkande restauranger, butiker och evenemang, bland annat populära Het Ketelhuis och Machinekamer som tidigare var fabriker men som nu fått helt nya ändamål. Het Ketelhuis är en restaurang, bar och bageri som bara måste besökas och som fortfarande har en fabriksstil. Machinekamer är en möbelaffär, med fokus på retro- och vintagedesign. Efter att Strijp-S fick denna omvandling har över 1,3 miljoner besökare hittat dit. Och det finns fler företag och entreprenörer som just nu hittar vägen till Strijp-S.

www.holland.com