Designer for en dag

30 Apr 2017

Oplev de bedste designlokationer i Eindhoven på cykel eller til fods, og nyd derefter en lækker frokost på det ultimative designsted: De Kazerne. Et sted, hvor design, kunst og teknologi mødes - en platform for den kreative industri. Bagefter vil du have masser af inspiration til at designe din egen designtaske hos Citydwellers. Tasken laver du af bybannere, der er blevet brugt til markedsføring af forskellige arrangementer. Citydwellers er en designbutik, der sælger fair trade-produkter med bæredygtig kvalitet inden for socialt design, livsstil og mode. Hvis du vil, kan du også vælge at designe dine egne bøjler til planter, der er lavet af genbrugte bannere til Dutch Design Week, der afholdes i Eindhoven, og naturlige reb.

Der er forskellige måder at opleve konceptet "designer for en dag." Enten kan du gøre det til fods på egen hånd uden guide, hvor du følger den afmærkede tur på omkring 2 timer, der vil give dig inspiration til din designsession hos Citydwellers. Ellers er det muligt at tage en længere cykeltur på en specialdesignet lejecykel, som du har til din rådighed. De samme ture kan også tages med en guide, der fortæller om de forskellige designretninger, og hvad der sker i designverdenen i Eindhoven.

Du kan også tage kreativiteten til det næste niveau ved at blive designer for en dag på "Design Area". Du bliver da en ægte, lokal designer, der kan tage et storslået stykke design med hjem fra Eindhoven. Lav en Rietveld stol, et møbel i Piet Hein Eek-stil eller et kunstværk inspireret af Mondrian.

Når du besøger Eindhoven, hvor der er et stort fokus på design, må du ikke gå glip af Strijp-S. Området er det kreative og kulturelle centrum i Eindhoven og var tidligere ejet af elektronikgiganten Philips. I dag er det hjemstedet for mange innovative restauranter, butikker og arrangementer, herunder det populære Het Ketelhuis og Machinekamer, der tidligere var fabrikker, men nu har fået helt nye formål. Het Ketelhuis er en restaurant, bar og bageri, hvor stilen er bevaret i fabriksstilen, og som absolut skal besøges. Machinekamer er en møbelbutik med fokus på retro- og vintagedesign. Efter Strijp-S gennemgik denne transformation har over 1,3 millioner besøgende været der, og kun flere og flere virksomheder og iværksættere finder nu vej til Strijp-S.