Designer for en dag

30 Mar 2017

Oppdag de beste designen i Eindhoven på sykkel eller til fots. Nyt en lekker lunsj på det ultimate designstedet: De Kazerne. Et sted der design, kunst og teknologi møtes. En plattform for den kreative industrien. Etterpå kommer du ha nok inspirasjon til å kunne gjøre din egen designveske hos Citydwellers. Vesken lager du av byens bannere som tidligere har blitt brukt for å markedsføre ulike arrangement. Citydwellers er en designbutikk som tilbyr holdbare fairtrade-varer innen sosial design, livsstil og mote. Om du vil, kan du også designe din egen plantehenger. Disse lages av resirkulerte bannere fra Dutch Design Week som finner sted i Eindhoven, samt naturlige rep.

Konseptet ”designer for en dag” kan oppleves på ulike måter. Du kan gjøre det til fots, alene, uten guide, der følger du det ferdige promenadeforslaget. Turen tar cirka 2 timer og gir inspirasjonen til den senere designsesjonen hos Citydwellers. Det går også å gjøre en lengre sykkeltur, der en designet leiesykkel fins tilgjengelig for deg. De samme turene kan også gjøres med en guide som forteller om de ulike designretningene, og hva som skjer på Eindhovens designkart.

Du kan også ta ditt skapende til neste nivå gjennom å være designer for en dag på ”Design Area”. Da blir du en lokal designer på riktig, og får ta med deg hjem et prakteksemplar fra Eindhoven. Lag en Rietveld-stod, et møbel i Piet Hein Eek-stil, eller et kunstverk inspirert av Mondrian.

Når du besøker Eindhoven med siktet innstilt på design, må du ikke gå glipp av Strijp-S. Området er det kreative og kulturelle hjertet av Eindhoven, og eides tidligere av elektronikkjempen Philips. Nå for tiden fins her mange nytenkende restauranter, butikker og arrangement, blant annet populære Het Ketelhuis og Machinekamer. Disse er tidligere fabrikker som nå har fått et helt nytt innhold. Het Ketelhuis har blitt restaurant, bar og bakeri som bare må besøkes, og som har beholdt sin fabrikk-stil. Machinekamer er en møbelbutikk med fokus på retro- og vintagedesign. Etter at Strijp-S fikk et ansiktsløft, har over 1,3 millioner besøkende funnet veien hit. Enda flere bedrifter og entreprenører er på gang.