Haag eldar på badsäsongen

23 Mar 2017

Årets största beach party i Nederländerna kommer till Haag under 2017: BonFire Beach Fest som organiseras av Lustr.  Evenemanget går av stapeln under öppningen av strandsäsongen i slutet av april och början av maj, och pågår under två dagar. Musik, kultur och sportaktiviteter kommer att äga rum på tre olika platser mellan Zwarte Pad hamnen i Haag.

Scheveningen, strandorten strax utanför Haag som arrangerar festen, besöks redan av miljoner turister varje år, som kommer dit för att njuta av kusten utanför storstaden. En sådan vacker och eftertraktad ort är perfekt för att öppna årets strandsäsong i en riktigt spektakulär stil.

Årets festivaltema är eld. Det passar perfekt för det Scheveningen är känt för: Fyrverkerier och bonfires. De som besöker festivalen kan förvänta sig teatraliska eldshower, poi-dansare, eldslukare, ljusshower och fyrverkerier, tangodans, flamencomusik och ett nattligt fackeltåg.  I samarbete med Hags kommun och besöksnäringen i Scheveningen, kommer också den Vackra boulevarden och piren att vara involverade i dessa två-dagars festligheter. Arrangörerna räknar med att 50.000 till upp till 100.000 besökare kommer roa sig under de här dagarna.

Under den här perioden är det fler event som äger rum i Haag såsom Kungens dag, Nederländernas nationaldag, den 27:e april. Då är det många roliga aktiviteter på gång i innerstaden. Även den 5 maj är det den nationella frihetsdagen i Nederländerna som firas i Haag med ”Bevrijdingsfestival”: En stor festival med 6 olika scener för att fira den holländska friheten och de största artisterna, under temat ”Frihetens ambassadörer”. Det här eventet tar plats i parken Malieveld i Haag och inträdet är gratis.

www.holland.com