Dutch Traditions

Keukenhof – et sikkert forårstegn

31 Mar 2017

Den 23. marts 2017 åbner Keukenhof dørene for 68. gang. Når de otte uger senere lukker igen, vil omkring en million besøgende fra hele verden have været på besøg på den internationale blomsterudstilling. Keukenhof har nu over 100 blomsterløgsdyrkere, som forsyner parken med løg og 500 blomsterforhandlere, som deltager i blomstershowene. I efteråret blev der plantet ca. 7 millioner blomsterløg i hånden.

Ny entré til Keukenhof

Den øgede interesse for Keukenhof har betydet, at der er kommet en ny entréløsning i forhold til, at parken skal kunne byde de mange nationale og internationale besøgende velkommen. En ny indgangsbygning vil derfor blive sat i drift den 23. marts. Den transparente bygning vil fungere som en entrégate, og den op til 25 meter høje tagstruktur spiller en afgørende rolle visuelt. Forhallen har alle de ønskede faciliteter, som besøgende har brug for. Keukenhofs parkering kan rumme op til 4500 biler og 1000 busser.

Temaet for 2017 er ”Dutch Design”

Hvert år har blomsterparken et bestemt tema, og i 2017 er Keukenhof-temaet "Dutch Design". Dutch Design er kendetegnet ved det sobert hollandske i kombination med innovative løsninger. Berømte kunstnere og designere, som Mondriaan og Rietveld, har lagt grundlaget for denne stilretning, "De Stijl", som fejrer 100 år i år.

Dutch design er også en del af den mosaik, lavet af blomsterløg, som er et af højdepunkterne i år. Hertil kommer, at blomstershowet i Oranje Nassau-pavillonen er holdt helt i temaets stil, og "Mondriaans have" er baseret på de farvestrålende malerier af Piet Mondrian.

Der er også en såkaldt frieri-have, hvor de besøgende kan benytte lejligheden til at fri til sin hjertets udkårne, eller hvorfor ikke benytte lejligheden til at forny jeres løfter på den mest romantiske måde? Det kunne næsten ikke være et bedre sted end i midten af ​​en sky af blomster - for ikke at nævne de fantastiske fotomuligheder! Alle, der deler billeder på de sociale medier, har også chancen for at vinde en glitrende diamant fra Gassan. Keukenhof er fuld af overraskelser!