Dutch Traditions

Keukenhof – et sikkert vårtegn

30 Mar 2017

Den 23. mars 2017 kommer Keukenhof åpne sine porter for 68. gang. Når de stenger åtte uker senere, har omtrent en million besøkende fra hele verden vært innom den internasjonale blomsterutstillingen. Keukenhof har nå hundre blomsterløksprodusenter som sørger for løker til parken, og femhundre blomsterprodusenter deltar i utstillingene. I høst plantet man cirka 7 millioner blomsterløker for hånd.

Ny inngang til Keukenhof

Den store interessen for Keukenhof har gjort at man fikk skape en ny løsning for at parken skal kunne ønske velkommen alle sine nasjonale og internasjonale gjester. Et nytt inngangsparti blir derfor tatt i bruk den 23. mars. Den transparente bygningen kommer fungere som en sluse, og den opp til 25 meter høye takkonstruksjonen spiller en visuelt avgjørende rolle. Inngangspartiet har alle fasiliteter som de besøkende behøver. Keukenhofs parkering kan ta imot 4500 biler og 1000 busser.

Temaet for 2017 er ”Dutch Design”

Hvert år har blomsterparken et eget tema, og for 2017 er temaet ”Dutch Design”. Denne kjennetegnes av det nøkternt hollandske, kombinert med innovative løsninger. Kjente kunstnere og designere som Mondrian og Rietveld har lagt grunnen for denne stilretningen, ”De Stijl” som feirer 100 år i år.

”Dutch Design” inngår i den mosaikk av blomsterløker som er et av temaårets høydepunkter. Dessuten er blomstershowet i Oranje Nassau-paviljongen helt i temaets stil, og ”Mondrians hage” baseres på Piet Mondrians fargeglade malerier.

Det fins også en frierhage der den som vil kan passe på å fri til sin sjelevenn, eller hvorfor ikke fornye sine løfter på en riktig romantisk måte? Det kan nesten ikke bli bedre enn midt i et hav av blomster, og for en fotomulighet! Den som deler sitt bilde har dessuten muligheten å vinne en glitrende diamant fra Gassan. Keukenhof er full av overraskelser!